Turkiye Motosiklet Federasyonu, pistlerini kullanmak isteyen lisanslı sporculardan, yonetim kurulu kararı olmadıkca ucret alınmayacağını acıkladı.
Turkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), kendilerine ait pistleri kullanmak isteyen lisanslı sporculardan, yonetim kurulu kararı olmadıkca ucret alınmayacağını acıkladı. TMF'nin internet sitesinde yapılan acıklamada, "Kullanım hakkı kiralama veya tahsis yolu ile Turkiye Motosiklet Federasyonu'na ait olan parkurlar ve pistlerin lisanslı sporcularımız tarafından kullanılması durumunda yonetim kurulu kararı olmadıkca ucret alınamayacak" denildi. Ozellikle Sakarya Akyazı Supermoto Pisti ve Balıkesir Susurluk Motokros Parkuru'nun sporcular tarafından kullanımına ilişkin ortaya atılan asılsız haberlere itibar edilmemesi istenen acıklamada, "Her iki yarış, antrenman ve eğitim tesisi de tum sporcu ve eğitim almak isteyen kişilere acıktır. Yonetim kurulu kararı olmadıkca bu tesislerin kullanımından ucret tahsil edilemeyecektir. Supermoto branşında faaliyet gosteren her yaştan sporcu ile motokros yarışcı ve adaylarının antrenman ve eğitimlerini yapabilecekleri Akyazı ve Susurluk tesislerinin sportif kurallar cercevesinde kullanımı, herkese serbesttir. Akyazı Supermoto Pisti, tesisteki yetkililerin gozetiminde, Susurluk Motokros Parkuru ise parkurun bulunduğu koy muhtarlığının koordinesinde ucretsiz ve 24 saat kullanılabilir." dedi. Acıklamada ayrıca, aynı kullanım şartlarının, TMF tarafından tesislerin kısa sureli tahsis alınması durumunda, soz konusu sure icin de gecerli olduğu kaydedildi. Sporx __________________