İstanbul Sağlık Mudurluğu, organ bağışı konusunda dunyaca unlu motosikletci Kenan Sofuoğlu'nun da katıldığı sembolik Sultanahmet Meydanı'nda yarış duzenledi.
istanbul Sağlık Mudurluğu, organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak icin dunyaca unlu motosikletci Kenan Sofuoğlu'nun da katıldığı sembolik Sultanahmet Meydanı'nda yarış duzenledi. Yaklaşık 50 motosikletlinin katıldığı etkinliğe Sofuoğlu'nun yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ile motosiklet federasyonu başkanı Bekir Yunus Ucar, motosiklet tutkunları ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik oncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan başkan Ucar "Turkiye'de uzerinde durulması gereken bir konu. Farkındalık yaratarak ortaya koymak ve duyarlılığı artırmak icin bu organizasyonu duzenledik. Yuzlerce motosikletle yollarda olacağız. İnsanlara organlarını bağışlamaları gerektiğini ve bir gun bunlara ihtiyaclarını olacaklarını da bir ayeti kerimeyle hatırlatacağı" diye konuştu. "COK ŞUKUR Kİ BENDE BURADAYIM" Unlu motosikletci Kenan Sofuoğlu ise konuyla ilgili federasyonun uzun suredir calışma yaptığını hatırlatarak "Cok şukur ki ben de buradayım. Cunku bu hafta ABD'ye gitme ihtimalim vardı. O programı iptal ettim. Bana da danıştılar. Bizimle olur musun dediler. Esasında bende dun buyuk bir hastalık gecirdim. Doktorlarımız yardımcı olup beni ayağa kaldırdılar Sakarya'da. Bende bugun burada oldum. Mutluyum, federasyonumuza teşekkur ederim. Destek olan arkadaşlarımıza cok teşekkur ederim" diye konuştu. "BOYLE BİR ŞEYDEN KESİNLİKLE KACINMAM" "Organlarını bağışladınız mı?" sorusuna Sofuoğlu "Kesinlikle boyle bir şey bana gelse ben kabul ederim. Cunku her acıdan burada mumkun. Sonucta Musluman bir ulkedeyiz. Dini acıdan da sorun gozukmediği zaman ben de bağışlarım. Boyle bir şeyden kesinlikle kacınmam. Bununla alakalı federasyonumuzla oturup konuşacağız. Bir cok kişi onaylarsa ben de bağışlarım" şeklinde yanıt verdi. "BEN DE GONULLU OLARAK BU İŞİ YAPMAYA HAZIRIM" Kenan Sofuoğlu, bağışların yetersiz olduğunu ifade ederek "Rakamlara bakıldığı zaman hic iyi değil. Senede 250 bağış oluyor. Nufusa bakarsak oran cok kotu. Bu projeye girmemizdeki en buyuk sebep bu. Bu rakamları yukseltmek. Ben de gonullu olarak bu işi yapmaya hazırım. Ben de seve seve yapmaya hazırım" dedi. Sofuoğlu, motosikletiyle etkinliğe gelenlere kısa bir şov yaptı. Ardından vali yardımcısı Kazım Tekin sembolik startı verdi Sporx __________________