Kimi Raikkonen, Sergio Perez ve Pierre Gasly sezon sonunda emekli olacak Fernando Alonso hakkında konuştu. Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso, kariyerleri boyunca ozellikle de 2008 oncesinde şampiyonluk icin mucadele ettiler. İkilinin 2005 yılındaki savaşı unutulmazlar arasına girerken, Alonso sezon sonunda emekli olacağını acıkladı ve Fin pilot ise iki yıl daha F1 gridinde kalacak. Perşembe gunu basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Raikkonen, McLaren surucusunu ozleyip ozlemeyeceği sorusuna, "Fernando ile yıllar icerisinde iyi savaşlar verdik." "Maalesef gercek şu ki hepimiz bir noktada bırakmak zorunda kalacağız. Hepimiz o gunun geleceğini biliyoruz. Daha yaşlı olanlar bir noktada gidecek." "İşler boyle yuruyor, eminim ki kendisi icin heyecan verici olacak bir seri bulacaktır. Gelecekte neler olacağını kim bilebilir ki?" Sonrasında sozcu Sergio Perez devraldı ve, "Kimi'nin soylediği gibi bir noktada hepimiz bırakacağız ve şimdi Fernando'nun zamanı geldi. Harika bir kariyeri vardı, harika bir karakteri var, harika bir insan, onu kesinlikle ozleyeceğiz. Ama bilemezsiniz, belki de gelecekte geri doner. Belki de donmez. Ne olursa olsun Fernando bu sporun efsanelerinden birisi." dedi. Son olarak Pierre Gasly de Alonso'dan ovguyle bahsetti. "Elbette Fernando Formula 1'in efsanelerinden birisi. Onu ozleyeceğiz. Sekiz yaşındayken, karting yapmaya başlamıştım ve onu izliyordum." "Benim icin her zaman takip ettiğim insanlardan biriydi. O ust duzey birisi. Fransız bir takımla şampiyonluklar kazandı ve Fransa'daki dergilerin tumunde buyuk bir haber oldu" "Onun gibi bir karakteri kaybetmek uzuntu verici. Ama eminim geleceğiyle ilgili harika şeyler duymaya devam edeceğiz." Gunluk Gazeteler