Fernando Alonso, Formula 1'de rekabetci bir araca sahip olmadığı icin ayrıldığı yonundeki yorumları kabul etmedi ve hayal ettiği her şeyi başardığı icin emekli olacağını soyledi. 2005 ve 2006 dunya şampiyonu Fernando Alonso, 2018 sezonunun ardından emekli olacak ve Triple Crown icin Indy 500'de mucadele etmeyi planlıyor. Bu yıl Le Mans 24 Saat'i de kazanan Alonso, Formula 1'den ayrılmasının temel sebebinin son galibiyetini 2013'te alması ya da rekabetci olmayan bir araca sahip olmasından kaynaklanmadığını soyledi. "Formula 1'den rekabetci bir aracım olmadığı icin ayrılmıyorum. Ağustos ayından bu yana aynı şeyi soyluyorum; ayrılıyorum cunku Formula 1'de istediğim her şeyi yaptım." "Formula 1'e girdim, yarışlar kazandım, dunya şampiyonlukları elde ettim, rekorlar kırdım, Ferrari ve McLaren icin yarıştım. Renault adına mucadele ettim. 37 yaşındayım ve Formula 1'de daha fazlasını yapamam." "Formula 1'de hayalini kurduğum her şeyi başardım. Fakat motor sporlarında Formula 1'den daha fazlası var, yapabileceğimiz pek cok şey var." "Ağustos ayından bu yana insanlar Formula 1'den ayrılmaya zorlandığımı soyluyorlar ya da benzeri şeyler soyluyorlar. Gercek şu ki, bu sizin fikriniz. Basının fikri, insanların fikri. Ama benim fikrim net; ayrılıyorum cunku ayrılmak istiyorum, yapmak zorunda olduğum icin değil, kendim icin ayrılıyorum." "Formula 1'deki herkes bunun dunyanın en onemli şampiyonası olduğunu duşunuyor ve eğer birisi ayrılırsa, insanlar bunu anlayamıyor. Aslında o pilotun ayrılmak istemesinin temel sebebinin kendi isteği olduğunu fark etmiyorlar. Onlara gore bir pilot bırakıyordur cunku rekabetci bir aracı yoktur. Gelecek yıl belki de rekabetci bir aracta olacaktım ya da belki de McLaren cok rekabetci olacaktı, kim bilir? Fakat devam etmek istemiyorum." "Ayrılmak istiyorum cunku bir pilot olarak Formula 1 dışında başka bir kariyer yaparak daha iyi olabileceğimi duşunuyorum." "Formula 1 dışında kazanmam gereken bazı şeyler var. Henuz Formula 1 dışında diğer sporlarda bir başarı elde edemedim ve bunu yapmaya calışacağım." Felipe Massa, Fernando Alonso'nun Formula E'ye gelebileceğini soylemişti. Bu ihtimal sorulduğunda Alonso, "Motor sporlarının tum kategorileri ilginc, orayı televizyondan takip ediyorum ve şahsen beğeniyorum cunku motor sporları fanıyım." "Ama orada olduğumu gormuyorum, şu anda planlarım arasında Formula E yok." yanıtını verdi. F1'in mevcut durumunu da yorumlayan Alonso şoyle dedi: "Gunumuzde Formula 1 şov acısından en iyi seviyelerde değil, bu bir gercek. Yarış kazanabilecek iki arac var ve bu takımlarda kazanması mumkun olan sadece iki pilot var. Perşembe gunu piste geldiğiniz zaman sonucları biliyorsunuz ve bunu bilince duygunuz kayboluyor. Umarım Formula 1 gelişmek icin bir yol bulabilir." Alonso, son olarak Meksika GP ile ilgili, "Austin'de buyuk bir hayal kırıklığı yaşadık ve şimdi bunun rovanşını almak icin sabırsızlanıyoruz. Umarım damalı bayrağı goruruz ve iyi bir sonuc alırız. Mucize beklemiyoruz. Buraya gelirken sihirli şeyler yapabileceğimizi de duşunmedik." "Hiper yumuşak lastiklerle ilgili bazı şupheler var. Yarışa bu lastikle başlarsak eğer, bizim icin tehlike teşkil edebilir. Bu yuzden bunu dikkate alacağız." "Rekabetci olabilmemiz icin cok fazla fazla calışmamız gerekiyor. Ama Ayaklarımızı yerde tutmalı ve karmaşık bir hafta sonu olacağını kabul etmeliyiz." "İlk ona girersek bu iyi bir sonuc olacak. Umarım puan alabilirim. Cumartesi gunu orada olmak zor olacak cunku tempo yok. Ama pazar gunu gelişip, puan alabilirsek bu iyi bir sonuc olacak." dedi. Gunluk Gazeteler