Marc Marquez, 2018 MotoGP sezonunun ardından sol omzundan ameliyat olacağını soyledi ancak ocak ayı ortasına kadar tamamen iyileşmeyi hedeflediğini ekledi. Marquez, Motegi'de kariyerinin beşinci MotoGP şampiyonluğunu kutlarken sol omzunu cıkartmıştı ve sonrasında bunun sezon boyunca birkac kez daha başına geldiğini soyledi. Marquez, aralık ayında omzundan bir operasyon gecireceğini doğruladı ancak mukemmel duruma gelmesinin ocak ayı sonunu bulacağını soyledi. "Kardeşim Alex zaten bu operasyonu gecirmek zorunda kaldı. Omzuna bir sınır gibi bir şey koydular cunku pek cok kez yerinden cıktığında kemik kuculuyor, kuculuyor ve sonunda dışarı cıkması kolay hale geliyor." "Şimdi omzumun sabit kalması icin bir şeyler yapacaklar, detayları cok bilmiyorum ve sonrasında daha iyi olacak. 1.5 ay icerisinde %100 hazır olacağım. Operasyon icin aralık ayına kadar bekleyeceğim." "Aralık ayının ilk haftası bu operasyonu gecireceğim. Ocak ayı ortasında tekrar motosiklete binmek icin %100 hazır olacağım." "Sezonumun en zayıf şeyi belki de omzumda. Sezon boyunca antrenmanlar esnasında pek cok kez cıktı." Marquez, Crutchlow'un kazasından sonra yavaşlamış Honda, Pihlip Island hafta sonuna pek de iyi başlayamazken, Dani Pedrosa, Marquez ve Cal Crutchlow icin zor bir gundu. Uc surucu de kaza yaparken, Crutchlow ayak bileğini kırdı. Marquez, "Olayı gordum, cok uzaktaydım, birisi birinci virajda duşmuştu ve sonrasında o ismin Cal olduğunu pite donunce anladım." "Cal'ın duştuğunu gorduğum zaman o bolgede yavaşlamaya başladım cunku ben de benzer şeyler yaşadım. Dani de bu sabah birinci virajda duştu. Orası zayıf noktalarımızdan birisi. Oraya gittiğimiz on tarafı anlayamıyorsunuz." "Oğleden sonra yaptığımız değişiklikle neler olduğunu daha iyi anlamaya başladım. Sabırlı olmak gerekiyor cunku bu ozel bir pist. Temel ayarlar bazen burada işlemiyor." "Hedefimiz daha hızlı olmak ve pazar gunu podyuma cıkmak. Yine de sezon boyunca sahip olduğumuz temel ayarların burada iyi şekilde calışmadığını gorebiliyoruz." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez, Aralık Ayında Ameliyat Olacak