Stoffel Vandoorne, Formula 1'de başarılı olmak icin agresif olmak zorunda olduğunu duşunmuyor. Zak Brown gectiğimiz gunlerde Stoffel Vandoorne'un bu yıl yeterince agresif olmadığını ve koltuğunu bundan oturu kaybettiğini soyledi. Brown, "Cok mu kurumsaldı? Hayır, aslında doğru kelime bu değil, bunu soylemezdim. O gercekten cok, cok iyi birisi. Fakat belki de bizimle biraz daha agresif olması gerekiyordu. Fernando arac hakkında bir şeyi sevmediği zaman sesini yukseltmekten cekinmez. Belki de Stoffel'in boyle bir ortamda bunu yapması biraz daha zordu." demişti. Bu sozler Meksika'da Vandoorne'a sorulurken, Belcikalı pilot şoyle yanıt verdi: "Bu konu hakkında soyleyebileceğim bir şey yok. Bence muhendisler her zaman goruşlerimden memnun kaldı. Doğrusu agresif suruş tarzının bir surucu icin zorunlu bir ozellik olduğunu hissetmiyorum. Kendi calışma tarzım var ve her zaman bana yardım etti. Değişmesi gerektiğini duşunmuyorum." Vandoorne, Formula E'de yarışacağı icin mutlu olduğunu soyledi. "Evet gercekten yoğun bir programa sahibim. Formula E testlerine katıldım, sonrasında Austin yarışına gittim ve şimdi de Meksika yarışına katılacağım." "Onumde yeni bir mucadele var ancak bunu sorun etmiyorum. Bu cok luks bir sorun. Yoğun tempoya ayak uydurmam gerekiyor ancak bunu başarabilirim." "Formula 1 ve Formula E cok farklı. Her şey tamamen farklı şekilde şekilde calışıyor. Benim icin yeni bir mucadele olacak cunku suruş tarzı cok farklı. Hızlı bir tur atmak hic de kolay değil. Ayrıca yarış da tamamen farklı cunku batarya tasarrufu yapmanız gerekiyor. Formula 1 gibi değil." "İlk yarışlarda oğrenecek cok şeyim var. Goreceğiz. Tum bunlar tahmin edilemezlik yaratıyor. Ne bekleyeceğimi bilmiyorum. Muhtemelen başlangıcta beni bazı surprizler bekliyor." Bu hafta sonu ne beklediği sorusuna Vandoorne, "Bir şey soylemek cok zor cunku bu sıra dışı bir hafta sonu. Pist deniz seviyesinin cok ustunde. Herkes downforce'u arttırmanın yollarını arayacak cunku downforce seviyeleri gercekten cok duşuk. Arac tamamen dengesiz davranıyor. Pistte mumkun olduğunca suruş yapmalı, her şeye alışmalı ve doğru dengeyi bulmalısınız." "Bu hafta sonu yağmur bekleniyor, duşunceme gore bu bizim icin bir artı olacak. Daha once yağmur yağdığında hep yanlış zamanda gelmişti, umarım bu kez bizim faydamıza olur." "Son uc yarışıma cıkacağım. Bunlardan zevk almak istiyorum. Gelecek neler getirir bilemem ama şimdilik zevk almaya calışacağım." "Baskının azaldığını soylemiyorum cunku baskı hep vardır. Ama şimdi daha farklı bir duygu var." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler