Valtteri Bottas, puan tablosunun aksine Lewis Hamilton'la arasının 130 puan olduğuna inanmıyor. Valtteri Bottas bu yıl şimdiye kadar galibiyet almayı başaramazken, şampiyonada Lewis Hamilton'ın 129 puan gerisinde dorduncu sırada yer alıyor. Fin pilotun bul yılki performansı eleştiri konusu olurken, Mercedes surucusu aslında iyi bir yıl gecirdiğini ve farkın yanıltıcı olduğunu duşunuyor. "Bu takıma geldiğimde oğrenmek zorunda olduğum cok fazla şey vardı cunku daha oncekinden farklı bir aracı surmek zorundaydım. Mekanik anlamda tamamen farklı bir aractı. Farklı noktalarda fren yapmak veya farklı davranmak gerekiyordu. Lewis cok farklı koşullara cok iyi uyum sağlayabiliyor. Ondan oğrendiğim şeyler oldu." "Her zaman maksimum sonuca ulaşmaya calışıyorum, rekabetci olmak icin uğraşıyorum. Bu kadar buyuk bir puan farkını kabullenmek zor cunku tum suruculer kazanmak ister ama bunun bir sebebi var." "Her zaman bir takım oyuncusu gibi davranıyorum, bence doğrusu da bu. Benden cok buyuk bir beklenti var. Sezon boyunca cok fazla puan kaybettim ve ikinci yarıda şimdiye kadar Lewis'i gecemedim." "Her şeye rağmen aradaki farkın 130 olduğunu duşunmuyorum. Aradaki fark olması gerekenden daha fazla gozukuyor. Bunu hem ben hem de takım biliyor." "Tum yarışları hatırlamıyorum. Sezon başına donerse genellikle sıralamalarda ve yarışta iyi bir performans gostermeyi başardım. Tum detayları hatırlamıyorum ama Sochi'de iyiydim. Diğer bazı yarışlarda da kazanabilecek seviyede oldum." Bottas, hem bu yıl hem de gelecek yılın aracı uzerinde calıştıklarını soyledi. "Bu yıl cok yakın bir rekabet var. Kurallar uzun sure sabit kaldığı zaman sonuclar gittikce yakınlaşıyor. Gecen yıl olduğu gibi her yarışa ayrı ayrı odaklanıyoruz ve işimizi yapmaya calışıyoruz." "Herhangi bir karşılaştırma yapmak istemiyorum ama her yarışa ayrı ayrı odaklanıp, hepsinden maksimumu almaya calışıyoruz. Pazar gunu iki aracla da maksimum puan hedefleyeceğiz." "Gelecek yılın aracı uzerinde calışmaya devam ediyoruz. Bu calışmalara cok onceden başladık. Guclu bir takımımız var. Zirvede kalabilmek icin gereken tum uzmanlara ve iyi bir arac uretmek icin gereken her şeye sahibiz." "Kazanma mentalitesine sahip olmaya devam ediyoruz. Her yıl daha guclu sonuclara ulaşmak istiyoruz cunku rakiplerimiz yerlerinde durmuyor." Gunluk Gazeteler