Renault Formula 1 surucusu Nico Hulkenberg Haas ve Force India'ya diskalifiye oldukları icin sempati duymadığını cunku kuralları ihlal edip iyilik beklememeleri gerektiğini soyledi. Hulkenberg ve takım arkadaşı Carlos Sainz, Renault'yu dorduncu sıra savaşında iyi bir pozisyona getirirken Haas ve Force India'nın birer surucusu yakıt ihlali yuzunden diskalifiye edildi. Haas 105 kg'lik yakıt limitini gectiği icin dokuzuncu sıradaki Magnussen diskalifiye edilirken diskalifiye edilen diğer isim ilk turda yakıt akış limitini aşan ve sekizinci sırada finiş goren Ocon oldu. Hulkenberg, cezalarla ilgili uzgun olup olmadığı sorusuna "Uzgun hissetmiyorum." "Boyle olmasının sebebi hatalar." "Kurallar var ve o kurallar ihlal edildi, neticesinde bu karar cıktı. Onlarla savaşıyoruz, o yuzden onlara sempati duymuyorum." "İzin verilenden daha fazla yakıt kullandılarsa onlar icin uzulemem." Renault’nun iki surucusuyle de puan alması uc yarış kala onların Haas ile farkı 22'ye cıkartmasını sağladı. Bu Renault'nun iki surucusuyle Almanya yarışından beri ilk kez puan alması anlamına geliyor. Hulkenberg "Zordu, bundan onceki son iyi yarışım Hockenheim'daydı. "Cok uzun zaman oldu. O zamandan beri zor vakit gecirdik, rekabetci de değildik." "Geri donmek ve rekabetci olmak guzel. İlk 10'a girip kendi performansımızla guclu bir hafta sonu gecirdik." "Bu bize momentum sağladı. Motivasyonumuz ve enerjimiz umarım artar ve onumuzdeki uc yarışta bize yardımcı olur." “That was a long way back. Since around the shutdown we’ve had a difficult time, not a lot of great results and often not too competitive. Hulkenberg sonucu supriz olarak nitelese de Austin'in araclarına uymasını bekliyormuş. Hulkenberg Meksika'da da rekabetci olmayı beklediğini soyledi. "Suruculer şampiyonasında yedinci olmak isterim tabii ama takımlar şampiyonasında yedinci olmak cok daha onemli." "Austin'de yaptığımız şeyleri yapmaya devam etmeliyiz." "Burada momentum bize yardımcı olacak, kağıt ustunde burası Austin'e benziyor, o yuzden burada rekabetci olmayı bekliyoruz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hulkenberg: Kuralları İhlal Edenlere Uzulmuyorum