Nico Hulkenberg, Sebastian Vettel'in yere basma gucunun aracın spin atmasına neden olduğu yonundeki yorumlarını destekledi fakat insanların bunun ne kadar hassas olduğunu anlamasının zor olduğunu soyledi. Sebastian Vettel, İtalya'da Lewis Hamilton ile, Japonya'da Max Verstappen ile ve son olarak Austin'de Daniel Ricciardo ile yaşananlar sonucunda 3 kez spin atarak geriye duştu. Vettel, son donemde rakip takımların pilotlarıyla yan yana geldiğinde ya da ufak temas yaşadığında attığı bu spinlerin, yeni nesil aracların tasarımından kaynaklı downforce kaybından kaynaklandığını duşunuyordu. Bazı kesimler bunu şupheyle karşıladı ancak Renault surucusu Hulkenberg bu durumla hep karşılaştığını ve Alman pilotun durumu doğru şekilde acıkladığını soyledi. Hulkenberg, "Bence o bazı kotu sıralama turları gecirdi ve yarışlarda bunu telafi edebilmek icin buyuk riskler olmak zorunda kaldı." "Daha buyuk riskler aldığınız zaman, bunun gibi hatalar yapmak cok, cok kolay oluyor. Bu bir gercek, umutlarını canlı tutmak icin zorluyor." "Bunun cok kritik veya cok kotu bir şey olduğunu duşunmuyorum. Dışarıdan anlaması gercekten zor olan bir şey, bu aracların aerosu o kadar hassas ki, mucadele ederken aracı kaybetmek ve spin atmak cok kolay. Bunu gecen hafta da gorduk." "Gercekten spin atmak cok kolay, dışarıdaki insanların bunu yapmanın ne kadar kolay olduğunu anlamasının zor olduğunu duşunuyorum." dedi. Vettel'in bu hafta sonu şampiyonluk umutlarını bir sonraki yarışa taşıyabilmesi icin kazanması ve Hamilton'ın sekizinci ya da da kotu bir sonucla ayrılması gerekiyor. Lewis Hamilton, "Herkes her zaman yorum yapmak icin olumsuz şeyler bulmaya calışıyor. Herkesin elbette kendi goruşunu soyleme hakkı var." "Bir takım olarak şu an bulunduğumuz yeri hak ettiğimizi hissediyorum. Ama belki de sezon icerisinde bazı şeyler olmasaydı boyle buyuk bir farka sahip olmazdık." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hulkenberg, Vettel'in Spinle İlgili Yorumuna Destek Verdi