Carlos Sainz, Renault'nun Meksika'da cuma gununu Ferrari ve Mercedes pilotlarının onunde tamamlamasının gelişimden ziyade buyuk takımların tam performans gostermemesinden kaynaklandığını soyledi. Bugunku antrenmanlarda Red Bull pilotları 1-2 olurken Renault'dan Carlos Sainz surpriz bir şekilde 3. olmayı başarmıştı. İspanyol surucu gunun kendileri icin şaşırtıcı derecede iyi gectiğini kabul ederken, takım olarak Austin'e kıyasla ciddi bir gelişme kaydetmediklerini soyledi. Sainz, "İki Renault motorlu aracın ve Renault motorunun yukarıda yer alması cok guzel. Takım cok sıkı calışıyor. Takımın sezonun bu bolumunde gercekten iyi calışıyor. Takımlar şampiyonasında 4. olmak istiyoruz." "Ancak bugunku sonuc biraz aldatıcı cunku Force India ve ozellikle Sauber bize hÂl yakın. Sadece Ferrari ve Mercedes geride kalmış gorunuyor." "Sadece 4 gunluk boşlukta, bizden 2 sn daha hızlıyken bu kadar geriye duşmeleri tuhaf." dedi. Bugunku seansları 4 ve 5. sıralarda tamamlayan diğer Renault pilotu Nico Hulkenberg de aşırı heyecanlanma konusunda temkinli. Hulkenberg, "Ferrari ve Mercedes'i yenebileceğimizi, ya da onlarla mucadele edebileceğimizi duşunmuyorum. Buna inanamıyorum cunku farklar genelde cok fazla." "Bugun neden performans olarak geride kaldılar bilmiyorum. Esas performanslarını yarın goreceğiz." "Aracın dengesi pist ustunde pek iyi gorunmuyordu ancak zaman tablosunda pek fena gorunmedik." dedi. Sainz "Yarın gridde 3. olacağımızı soylemek saflık olur. Ben her zaman iyimserim ve elimden gelenin en iyisini yapacağım ancak Ferrari ve Mercedes bugun sorun yaşamış olmalı. Uzun suruşlerde de sorun yaşadılar. Onları takip ettim ve pek rahat gorunmuyorlardı." "Mercedes ve Ferrari sorunlarını aşarsa, o zaman bizim onumuzde olurlar. Onde olmamalarını duşunmek icin bir neden yok." "Ancak yine de mucadeleye devam edeceğiz. Yarın aracta 0.2 - 0.3 sn daha bulursak, onlar icin durumu daha da zorlaştırabiliriz. Bu yuzden zorlamaya devam." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: Renault'nun Mercedes ve Ferrari'nin Onunde Olması Aldatıcı