Toro Rosso takım patronu Franz Tost, bu yıl Honda ile daha fazla dayanıklılık sorun yaşamayı beklediklerini kabul ederken, şimdiye kadar ortaya koyulan performans ve dayanıklılığın şaşırtıcı olduğunu duşunuyor. Honda, McLaren'la yollarını ayırmasının ardından 2018 yılında Toro Rosso ile sozleşme imzaladı ve gelecek yıl Red Bull'u kendisiyle calışmaya ikna edebilecek kadar geliştirmeyi başardı. Red Bull yeni versiyon guc unitesinde bazı problemler yaşansa bile, son guncelleme sayesinde Honda'nın Renault'yu geride bıraktığını duşunuyor. Tost, "Şimdiye kadar gercekten harika bir iş cıkardılar. Bu yıl performanslarını geliştirmeyi başardılar ve aynı zamanda dayanıklılığı da geliştirdiler." "Dayanıklılık tarafında beklentileri aşmayı başardılar. Daha fazla sorun yaşayacağımızı duşunuyorduk ama durust olmak gerekirse hicbir buyuk sorunumuz olmadı." "Ayrıca performans tarafında da beklentileri aştık cunku yeni versiyon motorla en iyilerin uzağında değiliz." dedi. Honda, yuksek rakım performansı daha fazla soru işareti bulunan ve uzerinde daha fazla calışılması gereken yeni versiyon motoru Meksika'da kullanmama kararı almıştı. Bu kararın ardından guc unitesi değişikliği yapan Pierre Gasly, 15 sıra grid cezası aldı ve yarışa son sıradan başlayacak. Gasly ve Brendon Hartley, her ne kadar zorunluluktan oturu olmasa da bu yıl cok sayıda guc unitesi değiştirdiler ve şu anda gridin en cok guc unitesi kullanan suruculeri konumunda yer alıyorlar. Tost, "Honda'nın kış aylarında daha da gelişeceğine inanıyorum. Gercekten cok iyi bir iş yapıyorlar ve cok zorluyorlar." "Gelecek yılın sonunda kac adet guc unitesi kullanılır bilmiyorum." "Fakat benim acımdan bakarsam uc guc unitesi kuralı tamamen yanlış." "Daha fazlasını kullanma şansına sahip olmamız gerekiyor ancak şu anda mevcut kural bu ve umarım 2011'den itibaren değişir." dedi. Gasly ve Brendon Hartley, bu yıl rakiplerinden daha fazla guc unitesi kullandılar ve bunların coğu taktiksel sebeplerden oturuydu. Diğer tarafta Force India ve Sauber mevcut kuralları destekliyor gibi gorunuyor. Racing Point Force India takım patronu Otmar Szafnauer, "Uc unite kullanabilmemizin temel nedeni maliyet tasarrufu yapmaktı. Guc unitesi son derece pahalı bir şey, bu yuzden maliyetleri duşurebilmek adına bu kuralı getirdik." "Honda diğer ureticilere kıyasla gec başladı fakat bana gore hızla yaklaşıyorlar." "Uc unitede kalmayı tercih ediyorum cunku yarışabilmek icin motor almalısınız ve hic de ucuz değiller. Bu sınır sayesinde maliyet daha duşuk oluyor." dedi. Sauber patron Fred Vasseur, Honda dışındaki mevcut uc ureticinin zaten kurallarla baş ettiğini ve artık Honda'nın da bunun ustesinden geleceğine inanıyor. "Ferrari, Mercedes ve Renault artık bununla baş edebiliyorlar. Bence Honda da yakında bunu yapacak." "Sezonun son bolumunde tamamen garip bir durumun icerisindeler. Muhtemelen gelecek icin hazırlık yapıyorlar." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Toro Rosso, Honda'nın Daha Fazla Sorun Yaşamasını Beklerdim