Eski Sauber ve Haas surucusu Esteban Gutierrez Williams ile gelecek sene Formula 1'e donmeyi hedeflediğini soyledi. Gutierrez 2016 sezonundan sonra F1'den ayrılmıştı. Mercedes'e simulator surucusu olarak katılan surucu, bazı yarışlara da gelmişti. Gutierrez Williams'a teklif yaptığını reddetti ama gelecek sene F1'de yarışma şansı olduğunu soyledi. Williams gridde gercek anlamda boş koltuğa sahip tek takım. Toro Rosso Hartley'in yerine Albon'u gecirmek isterken, Lance Stroll'un Force India'ya gecmesi kesin. Williams'ın adayları arasında Sirotkin, Kubica ve Ocon da bulunuyor. Gutierrez "Cok calışıyorum. Bu sene iyi hazırlandım ve motive oldum." "Mercedes'le simulatorde calışıp değişik şeyler yapıyorum ve gelecek hakkında iyimserim." "Williams Formula 1'deki en saygıdeğer takımlardan biri." "Zor yılları oldu ama geri donebileceklerinden eminim." dedi. Gutierrez 2013 ve 2014'te Sauber'de yarışıp 2015'te Ferrari test surucusu olmuş ve 2016'da Haas'ta yarışmıştı. O sene takım arkadaşı Groshjean 29 puan alırken Gutierrez puan alamamıştı. Gutierrez "Formula 1'de yapacağım şeyler var, motivasyonum yuksek." "Sezon başında Formula 1 takımlarıyla irtibatta değildim ve şu anda Mercedes'teyim. Mercedes Formula 1'deki en onemli takımlardan biri." "Kariyerimde yapacak cok şeyim var." dedi. Gutierrez Haas'taki zamanının onu daha guclu bir surucu yaptığını soyledi. "O zor zamanlardan gectikten sonra kişisel ve profesyonel olarak olgunlaştım." "Ne istediğimi biliyorum, o yuzden buradayım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Gutierrez, Williams ile F1'e Donmeyi Hedefliyor