Milli rallici Burcu Cetinkaya, Suriyeli cocukların kaldığı Hatay'ın Reyhanlı ilcesindeki yetimhaneyi ziyaret etti.
Milli rallici Burcu Cetinkaya, Suriye'deki ic savaşta anne ve babasını kaybeden cocukların kaldığı, Hatay'ın Reyhanlı ilcesindeki yetimhaneyi ziyaret etti. Cetinkaya, ulkelerindeki olaylar sırasında ailelerini kaybeden ve Suriyeli hayırseverler tarafından Reyhanlı'da kurulan yetimhanede barınan cocuklarla goruştu. İc savaşın kucuk mağduru cocuklara pişmaniye ikram ederek Arapca konuşan Cetinkaya, daha sonra onlara yarış arabasını tanıtarak, birlikte hatıra fotoğrafı cektirdi. Cetinkaya, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Reyhanlı'daki oksuz ve yetim cocukları ziyaret edip dertlerini dinlemeyi cok istediğini ancak bugune kadar bunu gercekleştiremediğini soyledi. Suriye'de uzucu olayların yaşandığını ve bundan da hicbir gunahı olmayan cocukların etkilendiğini vurgulayan Cetinkaya, şunları kaydetti: ''Onları yalnız bırakmamak, yanlarında olup hepsini dinlemek lazım. Reyhanlı'daki tatsız olayda hayatını kaybeden Turk vatandaşlarımız var, aynı şekilde birkac kilometre otede hayatını, annesini, babasını, kolunu, bacağını kaybeden Suriyeli dostlarımız var. Hic kimseyi atlamamak, kimseye ayrım yapmamak lazım diye duşunuyorum. Gercekten şuan soyleyecek soz bulamıyorum. Onları daha fazla mutlu etmek adına ne yapabiliriz diye duşunuyorum. Kendime duşen bir pay varsa yapmak istedim. Televizyondan izlemekle burada olmak cok farklı. Onların en cok ihtiyacı olan şey kendilerini dinleyen birilerinin olması.'' Cetinkaya, ziyaret sırasında goruştuğu cocuklara ''Bir şeye ihtiyacınız var mı?'' diye sorduğunda hepsinden aldığı ''Hayır, bir selamın yeter'' cevabının kendisini cok etkilediğini soyledi. Suriyeli 11 yaşındaki Ayşe Yahya ise İdlib kentindeki saldırılarda anne ve babasını kaybettiğini ifade ederek, kendileri icin uzun yoldan gelen Cetinkaya'ya teşekkur etti. sporx __________________