Nico Hulkenberg Formula 1'de ust uste ikinci sezonda yarışmanın kendisini bir yarışcı olarak geliştirme fırsatı verdiğini acıkladı. [IMG]http://img845.**************/img845/1676/aifi.jpg[/IMG]
2010 sezonunda Williams ile yarışan ve Brezilya GP'de caylak sezonunda pole pozisyona ulaşan Nico Hulkenberg bir sonraki sezonunda Force India'nın yedek pilotu olarak Cuma antrenmanlarında piste cıkmıştı. Gectiğimiz yıl Paul di Resta ile birlikte Force India adına yarışan Hulkenberg yukselen formunu gecen sezonun ikinci yarısında aldığı etkileyici sonuclarla pekiştirmişti. Bu sezon form kaybeden Sauber'e gecen Hulkenberg yeni bir takıma alışma doneminde olmasına rağmen Formula 1'de yarışmaya devam etmesinin kendisi bir yarış pilotu olarak geliştirmesine olanak tanıdığını ifade etti. "Yeni şartlar, lastikler, kurallar oldukca daima oğrenecek bir şeyler var. Bu benim ucuncu sezonum. 2011'deki aranın ardından geri dondum ve 2012 ile 2013 arasındaki geciş cok daha yumuşak. Coğu kez kendimden ve otomobilden maksimum verimi elde ettiğime inanıyorum." Hulkenberg bu sezon Sauber'in elde ettiği 7 puanın tamamını kaydeden isim oldu. Bu sezon her ne kadar manşetlik performanslara imza atamasa da, Malezya'da 8. sırayı elde ederek 2013'un şu ana kadarki en iyi sonucunu elde eden Alman pilot, performansının istikrarlı şekilde iyi olduğunu duşunduğunu soyledi. "Malezya benim icin ilk yarıştı (Avustralya yarışından bir arıza nedeniyle cekilmişti.) ve oldukca iyi bir sonuctu. Başka iyi yarışlar da oldu ancak puan almadığınızda o kadar da iyi gorunmuyorlar." "İstikrar acısından oldukca iyiydim. Puan acısından etkileyici bir durum yok fakat hepsi iyi yarışlardı." KAYNAK __________________