Michael Schumacher, vatandaşı Sebastian Vettel'in, 7 dunya şampiyonluğu rekorunu yakalayabilmesinin mumkun olduğunu ifade etti. [IMG]http://img19.**************/img19/9756/cpq5.jpg[/IMG]
Gectiğimiz hafta İspanyol Marca gazetesinin sorularını cevaplayan Vettel, kendisinin Schumacher'le kıyaslanmasına "gulunc" yorumunda bulunmuş ve "Uc dunya şampiyonluğum var. Bu yedi şampiyonlukla kıyaslanabilecek bir şey değil" demişti. Vettel ayrıca, "Onun rekorunu kırmak, onumuzdeki birkac senede olabilecek bir şey değil, dolayısıyla bu konuyu duşunmedim bile. Formula 1'de cok guzel yıllarım gecti ama bu aniden de değişebilir" yorumunda bulunmuştu. Şu an 44 yaşında olan Schumacher ise, henuz 26 yaşında olan ve dorduncu dunya şampiyonluğuna ilerleyen Vettel'in kendi rekorunu yakalayabileceğini dile getirdi. Belcika televizyonu Vier'e konuşan Schumacher, "En iyi pakete sahip ve genellikle en iyiler şampiyon olur" dedi. Schumacher gulumseleyerek, "Rekorlar da kırılmak icin vardır. Yarışırken beni motive eden şeyler bunlardı ve sonunda da başardım" diye konuştu. Schumacher, "İnanın bana, Sebastian benim yaptıklarımı geride bırakabilirse, onun adına mutlu olurum. Kısa surede uc kez şampiyon olan, yedi kez neden şampiyon olamasın?" dedi. Almanların efsane isimlerinden Hans-Joachim Stuck ise, Vettel'in tum zamanların en başarılı pilotu olarak Schumacher'i geride bırakmasının zor olacağını soyledi. Schumacher ve Vettel'in yarıştığı donemleri kıyaslayan Stuck, "Zamanlar ve şartlar cok farklı. Schumacher gece ruyasında yeni bir on kanat gorse, ertesi gun bunu test edip kullanabilirdi. Mevcut kurallar cercevesinde bu mumkun değil" ifadesini kullandı. Ayrıca Vettel'in başarısının buyuk olcude, Adrian Newey'in yeteneklerine bağlı olduğunu da dile getiren Stuck, "Bir sebepten dolayı, Newey artık olmasa, takımın cok farklı bir durumda olabileceğini duşunuyorum." yorumunda bulundu. Schumacher, 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında dunya şampiyonlukları yaşamış, 307 grand prix'nin 91'inde podyumun tepesine cıkarken 155 kez podyum finiş yapmıştı. KAYNAK __________________