Adrian Newey, Red Bull'un 2014 tercihinde, Kimi Raikkonen gibi tecrubeli bir pilotu secmektense genc bir isimle yarışmak istemelerinin etkili olduğunu belirtti. [IMG]http://img801.**************/img801/7469/s4z8.jpg[/IMG]
Red Bull'un teknik patronu, takımın gelecek yıl Daniel Ricciardo ile yarışacağını acıklamasının ardından yaptığı acıklamada, Red Bull icin uzun donemli ve genc bir pilot istediklerini ifade etti. Newey, "Belli bir seviyeye gore sergileyeceği performası garanti olan, tecrubeli bir pilot da alabilirdik, cok yuksek bir seviyeye cıkaracağımızı umud ettiğimiz cok daha genc bir pilot da. Biz ikinci opsiyonu tercih ettik" dedi. Ricciardo'nun gelecek vadeden bir pilot olduğunu belirten Newey, "Bu karar, bana Williams'tayken yaşadığımız benzer bir durumu hatırlattı. Nigel Mansell takımdan ayrılıyordu ve bizim Alain Prost'un yanına birisini bulmamız lazımdı. Biz Ricciardo Patrese'yi de alabilirdik, o donem test pilotumuz olan Damon Hill isimli genc bir pilotu da. Sanırım takıma genc bir kan getirmek ve umit vadeden pilotlara bir şans vermek her zaman guzeldir" diye konuştu. Ricciardo ise, Red Bull'da yarışmak icin kendisine altın bir fırsat sunulduğunu belirterek, "Gelecek yıl şampiyon bir takımla, en iyi takımla birlikte olacağım. Benden bekleneni yapmaya hazırım" dedi. Ricciardo ayrıca, "10. sırada yer almak icin burada değilim. Kendim ve takımım adına en iyi sonucları almak istiyorum" şeklinde konuştu. KAYNAK __________________