Fernando Alonso, Meksika GP hafta ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu soylerken, sadece son turundan memnun kalmadığını dile getiriyor. Alonso, sıralama turlarını 12. sırada tamamlarken, Esteban Ocon ve Sergio Perez'in arasında girdiği sıralama turlarında Singapur GP'den bu yana en iyi sonucunu yakaladı. İspanyol surucu sonuctan memnun olduğunu soyluyor ama son turundan pek de memnun olmadığını dile getiriyor. İspanyol surucu, "Turu bitirdiğim zaman, bunun utanc verici olduğunu duşunduğum gunlerden biriydi cunku iyi bir tur değildi." "Son lastik setinde cok fazla onden kayma vardı ve bitiş cizgisini acı-tatlı bir duyguyla gectim." "Bana 12. olduğumu soylediklerinde oldukca mutluydum cunku bizim icin cok iyi bir sonuctu." "Genel anlamda iyi bir sonuc ama soylediğim gibi bitiş cizgisi gectiğim zaman turumdan gurur duymuyordum." dedi. McLaren surucusu, takımın pazar gunu guclu bir yarış cıkartabileceğine inanıyor cunku cuma gunu dolu depoyla aracın iyi bir tempoya sahip olduğunu soyluyor. "Ozellikle dun trafik olmadan attığımız her turda cok iyi bir yarış hızına sahip olduğumuzu gorebiliyorduk. Bu yuzden sıralama turlarına kıyasla yarış performansımızdan daha eminim." "Yarın puan almak icin iyi bir pozisyondan başlayacağız ve umarım işin sonunu getirebiliriz." Alonso, yarışa 11. ve 13. sıradan başlayacak Force India suruculerinin yarışta kendisi icin bir tehdit olacağını duşunuyor. "Lastik secimiyle ilgili bir risk aldılar. Ucuncu bolume kalmaya calışırken hiper yumuşak lastikleri kullanmak istemediler. Sonuc olarak da işe yaramadı. Yarın yarışta guclu bir rakip olacaklarını duşunuyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso, Meksika'daki Son Turundan "Gurur Duymuyor"