Sebastian Vettel, sıralama turlarının ardından verdiği demecte duzluklerde vakit kazandıklarını ama hızlı virajlarda Mercedes ve Red Bull'a kıyasla daha az downforce'a sahip oldukları icin zaman kaybettiklerini soyledi. Sebastian Vettel sıralama turlarını 1:14.970'le 0.211 saniye geride dorduncu sırada tamamlarken, Hamilton'ın sadece 0.076 saniye gerisinde kaldı. Daniel Ricciardo ve Lewis Hamilton son denemesinde derecesini geliştirirken, Vettel ve Verstappen bir onceki zaman turunu gecemediler. Vettel şoyle konuştu: "Performansımdan memnunum. İyi bir seanstı. Arac iyiydi ve gercekten cok yakındık. Aslında ilk denememden memnun kaldım." "İkinci tura başlarken Red Bull suruculerine baktım ve onları gecebilmek icin daha fazla şey yapmam gerektiğini biliyordum. Bu yuzden aracı daha fazla zorlamaya calıştım ve nihayetinde başarılı olamadık." "Tum hafta sonu boyunca duzluklerde guclu olduğumuzu gorduk ama yarın neler olabileceğini goreceğiz. Red Bull bugun bizim icin ulaşılamazdı. Elimden gelen her şeyi yaptım, sahip olduğum her şeyi ortaya koydum ve daha fazlasını yapmam mumkun değildi." "Arada 0.2 saniye var ve bu kabul edilebilir bir fark. Son denememde arayı iyice kapatmaya calıştım ama durum değişmedi. Mercedes ve Red Bull kadar yol tutuşumuz yok. Virajlarda, ozellikle de son sektorde cok hızlılar." "Elbette daha yakın olmak isterdik ama neler olacağını gorelim." "Başlangıc karmaşık olabilir. Diğerlerine kıyasla duzluk hızımız daha iyi ki, bu bize yardımcı olabilir. Dordunculukten liderliğe cıkmak zor olacak ama kim bilir?" "Kalkışta en iyisini yapmaya calışacağız ve eğer kullanabileceğimiz bir fırsat varsa bunu kullanacağız. Onumuzde uzun bir yarış var." "Gunun sonunda sonucu lastikler belirleyecek. Yarış boyunca onları calışmaya ihtiyacımız var." Sonuca şaşırıp şaşırmadığı sorusuna Vettel, "Doğrusu cuma gununun ardından Red Bull'u gecmenin ya da onlarla benzer bir tur atmanın zor olacağını biliyordum. Son turumda farklı bir şey denemeye calıştım ama olmadı. Daha hızlı gidemezdim. Geride kalmak tabii ki uzucu." "Son denememde ucuncu virajda biraz daha agresif olmaya calıştım ama bu kez de aracını arka tarafı kaybettim. Bu da bana zaman mal oldu." "Yuksek hızlı virajların olduğu son sektorde cok fazla vakit kaybediyoruz. Ekstra bir şeyler bulmaya calışırken yine arka tarafı kaybettim." "Her şeye rağmen dramatik bir durum değildi. Onceki turdan sadece 0.1 saniye yavaştı." yanıtını verdi. Red Bull'a kıyasla nerede geride kaldıkları sorusuna Vettel, "Bence bu tamamen aero ile ilgili. Duzluklerde cok hızlıyız. fakat diğerlerinden daha az downforce'umuz var. Bundan oturu virajlarda yavaş kalıyoruz, duzluklerde hızlı gidiyoruz." "Bu pistte alabileceğiniz tum downforce'a ihtiyacınız vardır. Bu yuzden Red Bull'un hızlı olmasını bekliyorduk. Ayrıca Renault motorunun guc dezavantajı da burada azalmış durumda." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler