Maverick Vinales, Phillip Island'da zafere ulaşmanın kendilerine 2019 icin buyuk bir destek verdiğini soyledi. İspanyol surucu MotoGP kariyerindeki beşinci zaferi elde ederken, Yamaha'nın da 25 yarışlık galibiyet ozlemine Avustralya GP'sinde son verdi. 2018 sezonunun tamamlanmasına sadece iki yarış kalmışken Vinales, bu zaferin kendilerine onumuzdeki sezon calışmaları icin buyuk bir destek vereceğini soyledi. "Acıkcası bu sezon oldukca zor gecti. Hem benim hem de takımın bir zafere ihtiyacı vardı cunku onumuzdeki sezonun calışmalarına başlayacaktık." "Cuma gunu 'iyi olmalıyız ve onumuzdeki sezona hazırlanmak icin motivasyon yakalamalıyız' dedim. Tabii ki bu zafer bize fazlasıyla motivasyon sağladı." "Bu zafer ozellikle benim icin daha da onemliydi cunku kendime olan guvenimi kaybetmeye başlamıştım ve Yamaha'ya yeniden yarış kazanabildiğimi gosterdim." "Viraj icinde daha rahat olabilmem icin motosikleti benim suruş tarzımda geliştirmeliler." "Eğer bunu yapabilirsek, mucadele edebilecek bir şans yakalayabiliriz. 2019 icin guzel bir calışma yaparsak 2017'deki gibi guclu olabiliriz." "Calışmamız gerek. Konsantrasyonumu ve motivasyonumu kaybetmedim, gecen yılki Vinales gibiyim ve bu iyi olan noktamız." "Onumuzdeki sezon daha fazla tecrubem olacak ve daha iyi olacağım cunku burada en kotuyu ve en iyiyi biliyorum." Yarışa oldukca kotu bir şekilde başlayan Vinales, ikinci sıradan start almasına rağmen ilk turlarda onunculuğa kadar geriledi ancak daha sonra temposunu yeniden bularak zafere ulaştı. "İnanılmaz bir gun. Oncelikle bu kadar kotu start almayı beklemiyordum. Kendimi onuncu sırada gormem kabul edilebilir değildi. Kendime 'hadi ama salak cocuk, ne yapıyorsun?' dedim. "Odağımı yuksekte tutmaya calıştım. Bu sabah elektronikler uzerinde iyi bir calışma yapmıştık ve iyi hissedersem hızlı gidebileceğimi biliyordum." "Tum hafta sonu boyunca ilk uc icerisindeydim ve iyi hissediyordum. Sadece 'tamam, şimdi zorlamam gerek' dedim ve lastikleri duşunmeden zorlayabildiğim kadar zorladım." "3 saniye farkla kendimi liderlik koltuğunda gorunce biraz lastikleri korumam gerektiğini duşundum. Ancak Andrea Iannone ve Andrea Dovizioso cok hızlı bir şekilde farkı kapatmaya başladı." "Başlangıcta bu kadar hızlı olmayı beklemiyordum ama kendimi onde fark acarken buldum. Sonrasında da lastikleri koruyarak cizgiyi gectim." 490 gun sonra gelen zafere rağmen Vinales, Yamaha'nın sorun arayacağını duşunuyor. "İyi bir şasiye sahibiz ancak motor ve elektronikler uzerinde calışmak zorundayız." "Şasiyi gercekten seviyorum cunku bugun olduğu gibi şasi bana uygun olduğunda cok hızlı surebiliyorum." "Geliştirilecek cok nokta var ve bence Yamaha da bunun icin fazlasıyla calışacak." Gunluk Gazeteler