Jenson Buttun, ilk sezonunda Super GT'de kazandığı zaferin, 2009'daki F1 şampiyonluğu kadar buyuk olduğunu belirtti. Button ve Kunimutsu Honda'dan takım arkadaşı Naoki Yamamoto, Motegi'deki finalde ucuncu oldu ve 2018 GT500 şampiyonu unvanını aldı. İkili, TOM'S Lexus suruculeri Nick Cassidy ve Ryo Hirakawa'yı 3 puanla yenmeyi başardı. Bu sonucla birlikte, Toranosuke Takagi'nin 2005'te aynı sonuca ulaşmasından bu yana Super GT'yi ilk sezonunda kazanan ilk caylak pilot oldu. Button ve Yamamoto, Honda'nın 7 yıllık hakimiyetini sonlandırdı. Yarıştan sonra konuşan 38 yaşındaki pilot, başarısını F1 birinciğine benzetirken, Brawn GP'de şampiyonluğu kazanmasının buyuk uzuntuye neden olduğunu ifade etti. "Zor bir yarıştı." diyen Button, "Asla kolay olmadı. Zaten organizasyonu ekstra-ozel yapan da bu." acıklamasında bulundu. "Bu şampiyona dunyadaki en zorlarından bir tanesi. Dikkat edin, bu ifade F1'de senelerce yarışmış birinden geliyor. Biraz misafir gibi hissediyorum cunku bu cocuklar cok cok uzun suredir savaşıyorlar." "Daha mutlu olamazdım. Kazandığım son şampiyonluk 9 sene onceydi. O şampiyonluk cok buyuk, bu da en az onun kadar buyuk. Bu gercekten cok onemli." Button, iki tur GT300 trafiği ile savaşırken, yarışın kapanış aşamalarında Hirakawa'dan gelen ağır baskılara dayanmak zorunda kaldı ancak şampiyonluğu almak icin sondan bir onceki turda Lexus rakibinden sıyrılmayı başardı. Son 12 tur, İngiliz surucunun caylak sezonunda neler oğrendiğinin gercek bir testiydi, daha once trafik yonetiminin GT yarışındaki en buyuk zayıflığı olduğunu soylemişti. "İlk bolumun bana yaşattığı stresle muhtemelen 10 yaş daha yaşlandım! Fakat Naoki her zamanki gibi yerinde ipucları verdi." "Bir şampiyonluk icin mucadele etmek her zaman zor. Arkandaki arac daha hızlıymış gibi geliyor." “Eğer sadece ikinizseniz, sorun değil ancak trafiğiniz olduğunda cok zor. Aracı nereye koyabileceğimi ve nereye koyamayacağımı duşunmek zorundaydım." "Hız, gorulduğunden daha iyiydi ama butun yarış aracı iyi bir sıralamaya yerleştirmeyi duşundum, bu yuzden zorlukların ustesinden gelemedim. Zordu ve yarışın sonunda damalı bayrağı gormek beni mutlu etti." Button, ayrıca eşi ikiz doğuran takım arkadaşı Yamamoto'ya da hakkını verdi. "Naoki, aldığı tum odulleri hak ediyor cunku cok inanılmaz hızlı ve agresif. Her şeye sahip." "Bu yıl şampiyonluk sayısını ikiye cıkarabildiği icin cok mutluyum. Onun icin buyuk bir yıl. İkizler ve cift dunya şampiyonluğu!" motosport __________________