Verstappen: Renault yuzunden duzluklerde 1 saniye kaybediyoruz
Spor Haberleri0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Renault yuzunden duzluklerde 1 saniye kaybediyoruz
-
17-10-2019, 22:30:53Max Verstappen, Interlagos'ta Renault motoru yuzunden bir saniye kaybettiklerini soyledi. Max Verstappen sıralama turları oncesi verdiği demecte pole pozisyonunun mumkun olmadığını soylemişti ve oyle de oldu; Hollandalı pilot beşinci olurken, Daniel Ricciardo altıncı oldu. Verstappen, lider Hamilton'ın 0.497 saniye gerisinde kalırken sonucun surpriz olmadığını soyledi. "Super bir gun olduğunu soyleyemem ama yine de beşinciyiz ve cok uzakta gorunmuyoruz. Bugun daha buyuk bir fark olmasını bekliyordum. " "Yağmur başlamadığı icin uzgun değilim cunku yağmurlu bir seans hayal etmiyorduk. Sadece şartlar el verdiği olcude iyi bir performans gostermeye calıştık. Yağmur yağsaydı da pole icin savaşacağımızı pek zannetmiyorum." "Son bolume super yumuşak lastikle kaldık fakat yumuşak lastikle arada cok fark yok. Uzun suruşlerde her ikisi de iyi calışıyor. Bence super yumuşak lastik hic de fena değil." "Yumuşak lastikle piste cıkarak, super yumuşak kadar hızlı olup olmayacağını gormeye calıştık. Genel anlamda lastiklerle ilgili cok fazla fark yok." "Yarış tempomuzun sıralama turlarına kıyasla daha guclu olacağını duşunuyoruz. Bu yıl genelde oyleydik. Bugun aradaki fark yarım saniyeydi. Bence pazar gunu durum farklı olabilir ve onlar seviyesinde olabiliriz." "Ferrari ve Mercedes'i pist ustunde gecmemiz olası değil. Bu pistte yeterince iyi bir duzluk hızınız yoksa rakibinizi takip etmeniz cok zor. Yani geciş olacağını sanmıyorum." Renault motoru yuzunden duzluklerde ne kadar kaybettikleri sorusuna Verstappen, "1 saniye. Bunu sadece motor yuzunden kaybediyoruz." yanıtını verirken, farkın yarım saniye olduğunun hatırlatılması uzerine, "Aradaki farkın bir kısmını şasi ile telafi edebiliyoruz cunku gercekten iyi bir aracımız var. Yine de onlarla (Mercedes/Ferrari) savaşamıyoruz. Onlara yaklaşabilmek icin elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." "Diğer tarafta Toro Rosso'nun durumu ise umut verici. Son bolume kaldılar. Henuz telemetrilere bakmadım ama maksimum suratlerde cok iyi gozuktuklerine eminim." dedi. motosport __________________