Honda, Japonya'nın parlayan yarış pilotu Naoki Yamamoto'ya Super GT'de elde ettiği şampiyonluğun ardından gelecek sezon Formula 1'de test fırsatı sunmaya hazırlanıyor. Naoki Yamamoto, bu yıl Super Formula Şampiyonası'nı kazanmayı başardı ve aynı zamanda Jenson Button'la birlikte Super GT Şampiyonası'nda zafere ulaştı. Boylelikle Richard Lyons'un 2004 yılındaki başarısından sonra iki seride birden şampiyonluğa ulaşan ilk isim oldu. Super Formula ve Super GT gibi iki onemli seride elde ettiği bu zaferler, 30 yaşındaki surucuye Formula 1'de yarışması icin gereken 40 super lisans puanının 35'ini getirdi ve boylelikle super lisans alma hakkı kazandı. Bu da artık Formula 1 aracını surebileceği anlamına geliyor. Honda'nın motor sporları yoneticisi Masashi Yamamoto, Japon surucunun gelecek yıl Honda motorlu aracların birisinin direksiyonuna gecip cuma gunu piste cıkabileceğini soyledi. "Eğer cuma gunu Formula 1 aracını surebilirse daha da gelişebilir. Sadece onemli bir surucu olarak kalmaz, aynı zamanda Formula 1 deneyimini kazanır. Bu onun icin onemli." "Matsushita gecen yıl Macaristan'daki sezon ici testinde yeni jenerasyon Formula 1 aracını surdu ve bunu yapabilen tek Japon surucuydu. Geri bildirimleri iyiydi ve takım tarafından da takdir edildi." "Artık gerekli olan 40 puanı kazandığı icin super lisans alabilir, cunku pek cok seceneğe sahip olmak istiyoruz. Hicbir ihtimali goz ardı etmiyoruz. Red Bull, gelecek yıl tıpkı Toro Rosso gibi Honda motoru kullanacak ve boylelikle gridde dort tane Honda motorlu arac olacak. Bu da Toro Rosso'nun gelecek yıl Honda'nın genc yetenekleri denemek adına iyi bir yer olabileceği anlamına geliyor. Red Bull'un elinde Formula 1'de yarıştırabilmesi icin hazır durumda olan genc bir surucu yok. Bundan oturu de Honda, Toro Rosso'ya Yamamoto'yu teklif edebilirdi ancak Red Bull'un tercihi Daniil Kvyat ve Alexander Albon lehine oldu. Yamamoto'nun 30 yaşında olması ve bir baba olması, onun tam zamanlı Formula 1 kariyerini mumkun kılmayabilir. Super GT şampiyonunun Formula 1'de tam zamanlı yarışma ihtimalini yorumlayan Masashi, "Bunun %0 olduğunu duşunmuyorum. Ama gecen yıl evlendi ve 2018'in başında cocuğu oldu. Hayat şekli değişti. Yaşı hakkında da bazı endişeler var." "Ama şu anda hic şuphesiz Honda'nın bir numaralı pilotu. Henuz bunun hakkında konuşmadım, ama onunla bunun hakkında konuşmak isterim." dedi. Yamamoto, Super GT zaferinden sonra Formula 1'le ilgili Motorsport.com'un sorularını yanıtlarken, şoyle demişti: "Durust olmak gerekirse, şu anda bunun hakkında konuşmak icin cok erken. Ama duşuncemi ve isteğimi arttırdı." "Gelecekte bunun hakkında Honda ile konuşmak icin bir şansa sahip olacağıma inanıyorum. Yine de şimdilik iki şampiyonluğu birden kazanmanın tadını cıkartmak istiyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Honda, Yamamoto'yu Cuma Antrenmanlarında Piste Cıkarmayı Duşunuyor