Marc Marquez, sıralama turlarında kaza yapıp omzundan sakatlanmasına rağmen, seansı beşinci sırada tamamladığı icin mutlu olduğunu soyledi. Daha once sol omzunu en zayıf noktası olarak yorumlayan ve aralık ayında ameliyat olmaya hazırlanan Marquez, kuru zeminde yapılan sıralama turlarının henuz ucuncu dakikasında yerde kaldı. İspanyol surucu, Q2'deki ilk turundaydı ve dorduncu virajda aniden kontrolu kaybedip cakıl havuzuna savruldu. Marquez hakemlerin yardımıyla garaja dondu ve doktor tarafından kontrol edildi. Yalnızca birkac dakika sonra piste dondu ve pole pozisyonunu kazanan Maverick Vinales'in 0.130 saniye gerisinde beşinci oldu. Marquez, "Şanssız olduğumu duşunuyorum cunku zorlamıyorum. Belki de lastik yeterince sıcak değildi bilmiyorum. Bir şeyden oturu on tarafı kaybettim. Cakıl havuzuna doğru savruldum ve omzumda bira gariplik olduğunu hissettim." "Birkac dakika sakinleştim ve bir doktora gozuktum. Kontrol yapıldı, her şey yolundaydı. Bu yuzden tekrar piste cıkmaya hazırdım." "Tekrar piste cıktım ama elbette ki normal şekilde zorlayamadım cunku acı cekiyordum. Zorlayacak kadar kendime guvenmedim. Buna rağmen pole pozisyonunun sade 0.1 saniye gerisindeyiz, beşinciyiz, bu iyi." "Mutluyuz cunku gunun sonunda sıralama turlarını kurtardık." dedi. Marquez, Motegi'de şampiyonluk kutlaması sırasında omzunu cıkartırken, o gunden bu yana kendisini %100 hissetmediğini soyledi. "Motegi'den bu yana var cunku hic durmadım. Philip Island'da yarıştım, Valencia'da yarıştım. Omzumda sakatlık var, sadece ameliyatla duzelebilecek bir şey." "Gecen hafta biraz antrenman yapıyordum, suruş yapmaktan bahsetmiyorum, sadece antrenman yapıyordum ve buna rağmen garip bir hareket hissediyordum." İspanyol surucu yine de kendisini guvende hissettiğini ve Motegi'ye kıyasla Valencia'daki olayın o kadar da şiddetli olmadığını soyledi. "Elbette farklıydı cunku Japonya'da omzumu duzeltmem icin arkadaşlarımın yardımı gerekiyordu." "Bugun de omzumda bir his vardı ve hareket ettirmeye calıştığımda kucuk bir catırtı hissettim." Marquez, kazanın etkisinden oturu rahat bir tur atamadığını ve son turda bunu unutmaya calıştığını dile getirdi. "Elbette ki gormezden gelmek imkansız cunku acıyordu. Sadece iki tur atıp durdum, yeterliydi. Kendi kendime 'Tamam, zaten pole pozisyonunu istemiyorum, sadece ilk iki cizgide olmam yeterli' diyordum." "Sanırım beşincilik beklediğimden daha iyiydi cunku acı cekiyordum. En onemlisi motosikleti surmek icin hazır olmamdı. Gorulduğu uzere turlar hızlıydı." "Onemli olan iyi şekilde calışmak. Yarın zaten %100 olmayı beklemiyorum ama en azından orada olmamız onemli." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez, Omzundaki Acıya Rağmen Beşinci Olduğu İcin Mutlu