[IMG]http://**************/a/img199/7435/9jj3.jpg[/IMG] Ralli pilotu Burcu Cetinkaya, başarısının sırrını anlattı Ralli pilotu Burcu Cetinkaya, "Cok yetenekli bir pilot değildim ama cok inandım ve mucadele ettim. Sıfırdan adım adım buraya geldim" dedi. Uluslararası yarışmalarda bircok derecesi bulunan ve en son Ortadoğu Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağı olan Uluslararası Katar Rallisi'ni kadınlarda birinci, ''grup N'' kategorisinde ise 5. sırada tamamlayan başarılı pilot Burcu Cetinkaya, bir programa katılmak icin geldiği Eskişehir'de, AA muhabirine yaptığı acıklamada, araba sevdasının cok kucuk yaşlarda başladığını anlattı. Otomobil kullanmayı, spor olarak yapmayı kendisine hedef olarak belirlediğini aktaran Cetinkaya, "Benim icin zor olan kısmı, babamın 18 yaşına kadar otomobillerden uzak durmamı istemesiydi. Daha sonra yarışmaya başlamak istediğimde ise maalesef o desteği hem ailemden hem de cevreden bulamadım. Bu yuzden yarışmaya gec başladım. Direksiyon başına gectiğimde 24 yaşındaydım" diye konuştu. Mucadele ile herşeyin mumkun olabileceğine dikkati ceken Cetinkaya, şunları kaydetti: "Benim cok ozel bir yeteneğim yok. Bazı ağabeylerimin desteği, benim mucadelem ve uzun uğraşlar sonucunda yarışlara başladım. Cok yetenekli bir pilot değildim ama cok inandım ve mucadele ettim. Sıfırdan adım adım buraya geldim. Bu iş, sevda ve inanma işi. Kucuk yaşta bu spora başlamak isterdim ama her işte bir hayır vardır. Farklı tecrubelerle bu işe başladığım icin uluslararası alanda farklı kapılar acma imkanım oldu. Karşı cıkılan birşeye dik durmaya calışmak kolay değil ama disiplinli ve başarılı bir şekilde kariyerinizi surdurduğunuzde, karşı cıkanlar bir sure sonra destek oluyorlar." "Otomobilimle aramda aşk var" İngiltere'den Almanya'ya, Lubnan'dan Katar'a, Kuveyt'ten Birleşik Arap Emirlikleri'ne kadar Turkiye'yi uluslararası bircok yarışmada temsil ettiğini anımsatan Cetinkaya, "Direksiyon başında kendimi ozgur hissediyorum. Cok mutlu ve huzurlu oluyorum. Butun uzuntulerimi, dertlerimi, acılarımı, kızgınlıklarımı unutuyorum. Bazen otomobilimle aramda bir aşk olduğunu duşunuyorum. Otomobilimi başkası kullanmak zorunda kaldığında, kocasını kıskanan eş gibi hissediyorum kendimi" diye konuştu. Trafikte araba kullanırken cok dikkatli olduğunu vurgulayan Cetinkaya, şoyle devam etti: "Biz hızlı gitmeyi, birbirimizle yarışmayı seviyoruz ama trafik bunun yeri olmamalı. Trafiğe cıktığım zaman bu cesur insan olmuyorum. Son derece sakin oluyorum, yavaş kullanıyorum. O yuzden trafikte değil pistlerde, trafiğe kapalı alanlarda gazlayalım ve kurallara uyalım." SPOR 3 __________________