Hamilton McLaren'den neden ayrıldı ?
Spor Haberleri0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton McLaren'den neden ayrıldı ?
-
17-10-2019, 22:28:37Sezon başında McLaren'dan ayrılarak Mercedes takımına gecen Lewis Hamilton ayrılmasında McLaren'da daha fazla şampiyonluk kazanamamasının etkili olduğunu soyluyor. 28 yaşındaki İngiliz pilot, McLaren'den ayrıldığını cunku aldığı dunya şampiyonluğunun yanına yenilerini ekleyemeyerek zaman kaybettiğine inandığını duşunuyor. Hamilton: "Tek şampiyonluğun artık cok buyuk bir prestiji yok cunku şampiyonluk alan cok fazla pilot var. Bugun iki, uc ya da dort şampiyonluğu olanlar var ve sizi ozel yapan budur." "Formula 1'e geldim ve neredeyse ilk sezonmda şampiyon oluyordum. Sonrasında ikinci sezonumda şampiyonluğa ulaştım ama ondan sonra gercekten rekabet edebilecek bir otomobile sahip olamadım." "Otomobil cok buyuk fark yaratıyor. Bu nedenle, en iyi yıllarınızı heba etmek istemezsiniz." Hamilton'ın McLaren'dan ayrılık kararı almasında Ron Dennis ile yaşadığı anlaşmazlıkların da etkili olduğu duşunuluyor. Dennis daha once yaptığı acıklamalarda, adını vermeden, eski bir McLaren pilotunun takımda konsantrasyonunu kaybettiğini ima etmişti. "Bazı insanların hedefleri konusunda konsantrasyonlarını kaybettiler. Bunu yaptığınız zaman dunya şampiyonu olma konusunda konsantrasyonunu da kaybetmiş olursunuz." TRF1 __________________