Webber Porsche icin Formula 1 ve Red Bull'dan Vazgecti
Spor Haberleri0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Webber Porsche icin Formula 1 ve Red Bull'dan Vazgecti
-
17-10-2019, 22:28:07Mark Webber onumuzdeki yıl Porsche ile yeni LeMans LMP1 programında yarışmak icin Formula 1'den ayrılacağını duyurdu. Avustralyalı pilotun bu kararı vermesiyle onumuzdeki sezon bir Red Bull aracı boşta kalacak. Sebastian Vettel'in 2014 sezonunda takım arkadaşı olarak en buyuk aday ise Kimi Raikkonen olarak goruluyor. Mark Webber'in bu sezonun başında Porsche ile yarışabileceği iddia edilmişti. Avustralyalı pilot 1998-99 yıllarında Mercedes ile bu seride yarışmış daha sonra Formula 3000'e geciş yaparak oradan da 2002 yılında Minardi ile F1'e giriş yapmıştı. Webber, Jaguar ve Williams maceralarının ardından 2008 yılında Red Bull ile anlaşmıştı. Webber, "Le Mans'ta bu zirve kategorisine geri donen Porsche'nin bir parcası olmak ve Dunya Dayanıklılık Şampiyonası'na katılmak benim icin bir onur. Porsche uretici olarak yarışlarda tarih yazmış bir takım ve en yuksek seviyede teknoloji ile performansın bir belgesi." "Formula 1'de gecen yılların ardından bu yeni macera icin sabırsızlanıyorum. Hic kuşkusuz Porsche kendine cok yuksek hedefler koyacak ve ben dunyanın en hızlı spor otomobillerinden birini kullanmak icin sabırsızlanıyorum." diyor. Porsche'nin araştırma ve geliştirmeden sorumlu yonetim kurulu uyesi Wolfgang Hatz da Mark Webber ile birlikte calışacak olmanın kendilerini heyecanlandırdığını soyluyor. "Mevcut zamanların en iyi ve başarılı Formula 1 pilotlarından olan Mark Webber'i yeni LMP1 programımızda gorecek olmaktan cok memnunuz. Mark hic kuşkusuz dunyadaki en iyi yarış pilotlarından biri. Daha once Le Mans 24 Saat tecrubesi yaşamış ve en onemlisi yıllardır bir Porsche sevdalısı." TRF1 __________________