Kucuk yaşlarda motosiklet kullanmayı oğrenen, kısa surede Turkiye ve Avrupa'da bircok birincilik elde eden 13 yaşındaki Asrın Rodi Pak'ın babası Turkiye Motosiklet Federasyonunda motokros komisyon başkanlığı, annesi gonullu fotoğrafcılık, ablası mimarlık yapıyor.
Motosiklet suruş eğitimi alan annesi Gulten (50) ve scooter kullanan babası Mumtaz Pak'ı (51) ornek alan Asrın Rodi, 4,5 yaşındayken kurs eğitmenin verdiği 50 cc'lik motoru kullanmaya başladı. O gunden beri motosiklet kulanan Asrın, 5 yaşındayken ilk kez katıldığı Turkiye Motokros Şampiyonası minikler kategorisinde ucuncu oldu. Kendi yaş grubunda her zaman en kucuk motorcu olan Asrın, bir ust grup olan 65 cc'ye gectikten sonra uc yıl boyunca birincilikleri topladı. Asrın Rodi, 10 yaşında mucadele etmeye başladığı 85 cc kategorisinde de iki yıl boyunca birinciliği kimseye kaptırmadı. İki yıl once TMF'nin desteğiyle Avrupa ve Balkan Şampiyonası'na katılan Asrın Rodi, supermoto 85 cc junior yarışında ucunculuk elde etti. Gecen yıl 85 cc'de Doğu Avrupa Supermoto Şampiyonası ve Turkiye Supermoto Şampiyonası'nı birincilikle tamamlayan Asrın, Avrupa Supermoto Şampiyonası'nda da ucuncu oldu. Asrın, aynı yıl katıldığı Turkiye Supermoto Şampiyonası 250 cc junior yarışlarında da şampiyonluk kazandı. Asrın Rodi, yaptığı acıklamada, 9 yıldır motora bindiğini ve bu sporun hayatının parcası haline geldiğini anlattı. "Motorun ustunde mutlu oluyorum" diyen Pak, "Mesela hasta olduğum zaman motora biniyorum, o şekilde iyi oluyorum. Annem ve babam beni motora yonlendirdi, bu yuzden cok şanslıyım. Bana yarışlarda buyuk destek veriyorlar ve cok mutlu oluyorum" şeklinde konuştu. Pak, Turkiye ve Avrupa'da yarışlara katıldığını belirterek, "Avrupa'daki yarışların hepsi cok zor geciyor. Zor olduğu icin beni daha cok geliştiriyor. O yuzden Avrupa'ya yoneliyorum. Avrupa'dan Turkiye'ye gelince iyi dereceler yapıyorum. Hedefim, Kenan abim gibi motokros veya supermotoda dunya şampiyonu olmak. Turkiye Supermoto Şampiyonası'nda şu an tum ayakları birinci goturuyorum" diye konuştu. Baba Mumaz Pak ise motosikletle 4,5 yaşında tanışan, 5 yaşında yarışlara katılan oğluna destek olmak icin TMF'de gorev almaya başladığını soyledi. Pak, 9 yıl once eşinin motosiklet suruş eğitimi aldığını, o donemde oğluna scooter kullandırdığını kaydederek, "Trafiğe kapalı alanda oğlumu onume oturtup gazı eline veriyordum. Eşimin hocası 'bu cocuk motoru kontrol edebiliyor, bununla ilgilenin' dedi. Bunun uzerine hocamız bize calışmak icin kucuk bir motor verdi. 1 hafta sonra oğlum beni arkasından indirdi ve kendi başına gitmeye başladı" ifadelerini kullandı. Oğlunun ilk kez 5 yaşında motokros yarışlarına katıldığını anlatan Pak, şunları dile getirdi: "O gunden beri Turkiye ve Avrupa'da supermoto ve motokros yarışlarına katıldık. Oğlum hemen hemen katıldığı her dalda şampiyon oldu. Bunların icinde 85 cc'de Avrupa şampiyonluğu ve Turkiye'de supermoto ile motokros şampiyonluğu var. Bu yıl bir sınıf atlayarak 13 yaşında 250 cc'de gencler grubunda yarışmaya başladı. Halen motokros ve supermotoda birinci goturuyor." Pak, oğlunun Avrupa ve Turkiye'deki yarışlarını takip ettiklerine dikkati cekerek, şoyle konuştu: "Bizim ozel hayatımız yarış zaten, 3 haftada bir mutlaka yarış oluyor, onlara katılıyoruz. Bir de Avrupa'da yarıştığımız icin surekli Avrupa'ya gidip geliyoruz. Rodi, Hollanda ve Belcika Supermoto Şampiyonası'nda da yarışıyor. Dolayısıyla oradaki yarışları da takip ediyoruz. Orada da ilk ucte devam ediyor şu anda. Her yarış icin perşembeden hazırlanıp en gec cuma gunu pistte olmak gerekiyor. Onun icin motor sporları bizim icin yaşam şekli oluyor. Turkiye'nin motor sporlarında Avrupa'da soz sahibi olabilmesi icin elimizden geleni yapıyoruz. Turkiye'de sponsor desteği Kenan Sofuoğlu'nun da muzdarip olduğu bir konu. Sponsor desteğimiz maalesef cok az. Sadece malzeme noktasında destek alabiliyoruz. Gercek anlamda sponsor edinemiyoruz. İş sahibi insanlarımızın genc yeteneklerimizi biraz daha tanıması gerekiyor." - " Fotoğrafcılık olayı oğlumun yarışlara katılmasıyla başladı" "Benim motorla tanışmam eşimle oldu" diyen anne Gulten Pak ise 2004'te motor kullanmayı oğrenmek icin kursa gittiğini kaydetti. Pak, kursa giderken oğlunun motora merak saldığına işaret ederek, sozlerini şoyle tamamladı: "Kursa giderken Rodi de motora binmek istedi. Oğlum 5,5 yaşındayken motor kullanmayı oğrendi ve 9 yıldır devam ediyor. Emekli olduktan sonra motor camiasına fotoğrafcılık noktasında hizmet vermeye başladım. Fotoğrafcılık olayı oğlumun yarışlara katılmasıyla başladı. Yarışlarda butun sporcuların fotoğrafını cekiyorum. Hem fotoğrafcılık yapıyorum hem annelik yapıyorum. Bircok şeyi bir arada yapmak zorundayım. Kızım da mimar olarak motor camiasına hizmet veriyor. Yarış parkurlarını kızım Melodi ciziyor. Ajansspor __________________
Kucuk Motorcu Asrın Rodi Pak
Spor Haberleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kucuk Motorcu Asrın Rodi Pak