Sebastien Ogier, Ott Tanak'ın yolda kaldığıyla ilgili haberin kendisine mesaj yoluyla iletildiğini ve bu şekilde şampiyon olmanın kendisinin garip hissettiğini soyledi. Ogier ve yardımcı pilotu Julie Ingrassia, Thierry Neuville'in 22, Ott Tanak'ın ise 23. etapta yarış dışı kalmasının ardından şampiyonluklarını bitime bir etap kala garantilediler. Neuville, Coramba etabında kalırken, Tanak'ın iyi gecen hafta sonu Sapphire etabında son buldu. Ogier, rakiplerinin yarış dışı kalmasıyla bitiş cizgisini gecmesine bilerek kalmadan şampiyonluğunu ilan etti. Sezon boylelikle dramatik şekilde sonlanırken, Ogier kendisini garip hissettiğini kabul etti. "Bugun asıl sıkıntı oluş şekliydi. Tuhaf oldu. Ott durdu. Yol bolumunde bu mesajı aldık ve o an... artık her şey bitmişti." "Bu yani, o anlık heyecan biraz oldurdu. Duygular kayboldu. Yine de bana biraz zaman vermelisiniz, kısa bir sure sonra daha fazla keyif alacağımı soyleyebilirim." Ogier, arka arkaya yaşadığı altı şampiyonluktan ozel olarak bir tanesini secmediğini, fakat Volkswagen'le yaşadığı 2013-2016 arasındaki şampiyonlukların yerinin kendisi icin farklı olduğunu dile getirdi. "Hepsi benim icin iyiydi. Hepsine son derece değer veriyorum. Volkswagen'leyken en iyi paket bizdeydi. Fakat bunu gercekleştirebilmek icin cok fazla enerji ve zaman harcadık. Boylesine rekabetci bir paket geliştirmek gurur vericiydi." "M-Sport tamamen farklıydı ve tabii ki bu da cok guzeldi cunku bir surucu olarak buna adapte olabileceğimi ve farklı koşullarda başarılı olabileceğimi kanıtladım. Bu beni mutlu eden şey. Ust uste altıncı kez kazandım, bu cok ozel. Ustune bir şey soylemek zor." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ogier, Şampiyonluğun Ardından Karmaşık Duygular Yaşıyor