Eski Ferrari pilotu Giancarlo Fisichella, Sebastian Vettel'in Lewis Hamilton seviyesinde olduğunu duşunuyor. Sebastian Vettel sezona iyi başlamasına rağmen Almayan GP'deki kazasıyla birlikte duşuşe gecti ve pek cok yarışta olaya karıştı. Sonuc olarak şampiyon Lewis Hamilton olurken, coğu kesim Hamilton'ın Vettel'den daha iyi bir pilot olduğu yorumlarını yaptı. Ancak Ferrari surucusu Fisichella, Vettel'in Hamilton gibi bir şampiyon olduğunu dile getirdi. "Ben bir Ferrari hayranıyım, Ferrari'yi destekliyorum. Objektif olamam. Ama takım olarak gelişiyoruz, bu yıl bizim icin harika bir yıldı." "Gelecek yıl daha iyi olacağını duşunuyorum. Sebastian Vettel bir şampiyon. Tıpkı 2018'de hicbir hata yapmayan Lewis Hamilton gibi." Giancarlo Fisichella, Formula 1'in mevcut durumu hakkında da acıklamalarda bulundu. "Babamın bir atolyesi vardı ve pek de zengin değildi. Ruyamı gercekleştirebilmek icin paraya ihtiyacımız vardı ve bunun icin tek carem pist ustunde iyi sonuclar alıp, kendimi kanıtlamamdı." "Başlangıcta karting ve alt kategorilerde yarıştım. O zaman 8 yaşındaydım. Ucuncu yılımı bitirdikten sonra kendimi Hong Kong'daki bir pistte buldum. Ardından Oxford'daki bir yatılı okulda, İngiliz oğrenmek zorundaydım." "Elbette daha fazlasını yapabilirdim, doğru. Fakat benim icin acık olan kartlar yani fırsatlar bunlardı. Geriye bakmıyorum, bir sonraki yarışı duşunuyorum. Bu yıl Le Mans'ı ikinci bitirdim. Şampiyonada iyi durumdayız. Yarışıyorum, onemli olan bu. Bunu yaptığım icin şanslıyım." "Gunumuzde Formula 1'e girmek icin buyuk bir desteğe sahip olmalısınız. Ya guclu bir maddi desteğiniz olmalı ya da arkanızda, yeteneğinizle inandırdığınız Ferrari, Mercedes veya Red Bull gibi bir takım olmalı." "Coğu pilot bugun Formula 1'de olmak icin takıma 10 ya da 20 milyon euro oduyor. Williams daha once şampiyon olmayı başardı ve şimdi hayatta kalabilmek icin parayla pilot alıyorlar." "Uzgunum ama bugunun Formula 1'inde araclar pilottan daha onemli. Uc takım yarış kazanabiliyor, gerisi B liginde. Pazar gunu yarışı kimin kazanacağını soyleyebiliyorsunuz." "Muhendisler seriyi kontrol ediyor. Kurallar değişmiş durumda, ceşitli garip kurallar var. Mesela yeterince zorlayamamanıza neden olan 100 kiloluk yakıt sınırı tam anlamıyla sacmalık. Buna anlam veremiyorum." Gunluk Gazeteler