KTM surucusu Pol Espargaro, Valencia MotoGP yarışının ilk bolumunde yaptığı korkutucu kazanın ardından podyuma cıkmasını "inanılmaz" olarak yorumluyor. Espargaro altıncı sıradan başladığı yarışta iyi bir startla one cıkmayı başardı ve dunya şampiyonu Marc Marquez'le ucunculuk savaşı verdiği esnada motosikletinin kontrolunu kaybedip, kaza yaptı. Cakıla doğru savrulan Espargaro, buna rağmen yarışı bırakmadı ve piste 18. sırada dondu ancak kazada motosikleti hasar gorduğu icin yağmur altında on cam olmadan yarıştı. Sonrasında şartlar gittikce kotuleşti ve 40 dakikalık kırmızı bayrak surecinin ardından ikinci yarışa sekizinci sıradan başladı. Valentino Rossi kaza yapınca da KTM'ye MotoGP'deki ilk podyumu getirdi. Kendisinin de ilk podyumunu alan Pol, "Bu inanılmaz, gercekten. Tum hafta sonu boyunca ıslak zeminde kendimi cok iyi hissettim. Kuru zeminde kotu değildik, ama ozellikle yağmurda daha iyi hissettim. Tum hafta sonu ilk sekizdeydim ve kendime cok guvendim." "Yarışın ilk bolumunde de cok hızlıydık. İyi turlar atabiliyordum ve hızlıydım." "Marc'a karşı savaşıyordum ve Marc'ın arka lastiklerinde bazı sorunlar yaşadığını gorebiliyordum. Benimle ya da diğer cocuklarla aynı yol tutuşa sahip olmadığı ortadaydı. Onu iceriden gecmeye calıştım ama Marc cok sert frenliyordu ve Honda'nın hızlanması gercekten cok iyiydi. Bundan oturu de yapamadım." "Bazı sebeplerden oturu ikinci virajda cok hızlıydım. Bir yerde bu kadar hızlıysanız, belki de orada zorlamamalı, başka yerlere bakmalısınız. Ama ben orada denedim ve inanılmaz bir kaza oldu, cılgıncaydı." "Motosiklette kaplama yoktu ve buna rağmen yedinci veya sekizinciliğe kadar cıktım. Cılgıncaydı. Bunu nasıl yaptığımı bilmiyorum cunku duzluklerde bir şey gormuyordum. Cok buyuk bir ruzgar vardı, boynum problemliydi ve cok hızlı gidemiyordum." "Kırmızı bayrak adeta bir mesaj gibiydi... Oncesinde buyuk bir kaza yapmıştım ve motosiklet iyi durumdaydı. Sonrasında ise kırmızı bayrak cıktı. Kendi kendime 'Dostum, bu senin fırsatın, git ve onu al' dedim." dedi. KTM icin Valencia'da oldukca iyi bir hafta sonu oldu. Moto3'te ozel KTM'nin ozel davetiyle yarışan temsilcimiz Can Oncu zafere ulaşırken, Moto2'de bir başka KTM surucusu Miguel Oliveira kazandı. "Movistar TV'yi izliyordum ve yarışımı beklerken sandalyemde bir urkmuştum. Havaya bakıyordum ve inanılmaz yarışlar cıkartan bu cocukları goruyordum. Kendi kendime 'İyi bir şey yapamazsan oldukca gulunc duruma duşeceksin' dedim. Ernest Riveras geldi ve neler yapabileceğimi sordu. Ama ben o kadar umutlu değildim, fakat sonunda podyuma cıktık. Bunu kesinlikle beklemiyordum." MotoGP'de 86 yarışa cıkan ve serideki ilk podyumunu yakalayan Espargaro, bu podyumun 2013'teki Moto2 şampiyonluğuna gore daha duygusal olduğunu soyledi. "Moto2, 125cc'yi kazandım, yarışlar ve podyumlar aldım. Dunya şampiyonluğu gercekten cok duygusaldı ama bu podyum kadar değildi." "Bugun yaptığımız şey gercekten cok zordu. Uzun zamandır o kadar fazla deniyorduk ki, yeni motosikletle, yeni KTM ile... Şimdi başarmak cılgınca. Şampiyonluğu kazanmaktan daha duygusal olduğunu soyleyebilirim. Ucunculuk inanılmaz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Espargaro: Cılgınca Kazanın Ardından Podyuma Cıkmak İnanılmaz