Sauber'in kadın pilotu Tatiana Calderon, Fiorano'da Sauber-Ferrari C32'nin direksiyona gecti. Sauber'in test pilotu Tatiana Calderon, Meksika GP sonrası yapıla reklam filmi cekiminde ilk kez Formula 1 aracının direksiyonuna gecmişti. Bu testte kısa bir sure sonra, bu kez V8 motorlu 2013 Sauber-Ferrari C32'nin direksiyonuna gecti. Test iki gun surdu ve hem cumartesi hem de pazar gunu cok sayıda tur atan genc pilot, hem sıralama turları hem de yarış simulasyonlarına odaklanırken, takımın deyimiyle "oldukca iyi bir performans" ortaya koydu. Calderon, cumartesi gunu 90 tur atarken, pazar gunu 112 tur attı ve toplamda 202 tur atmış oldu. Pirelli'nin gosteri lastikleriyle 58.802'lik bir derece yapan Caldeon, "İlginc bir test oldu. Sabah sıralama simulasyonuna odaklandık, oğleden sonra ise yarış simulasyonu icin uzun suruşler yaptık." "Genel anlamda bu iki gunluk test, gelişimim acısından son derece faydalıydı ve oldukca iyi bir deneyim kazandım." "Takım hazırlık surecinde ve programımın uygulanmasında harika bir iş yaptı. Piste cıktığım zaman aracta kendimi iyi hissettim." "Artık oğrendiklerimi uygulamak icin sabırsızlanıyorum." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Calderon, Fiorano'daki Sauber Testini Başarıyla Tamamladı