Jari Matta Latvala, Avustralya Rallisi'nde beklenmedik bir galibiyet elde etmeden, bu yıl ralli kazanamayacağı konusunda ikna olduğunu kabul ediyor. Fin surucu, Avustralya Rallisi'nin son gununde takım oyunu oynamak ve takım arkadaşı Ott Tanak'a yol vermek zorunda kalacak gibiydi. Ancak Latvala gune hızlı başladı ve Tanak bitime 2 etap kala sorun yaşayınca, Fin surucu nispeten rahat bir zafer elde etti. Latvala, şimdiye kadar katıldığı tum sezonlarda en az bir galibiyet almayı başarmıştı ve bu zaferle istatistiğini 2018 yılında da korumuş oldu. Latvala, "Pes ettiğimi soylem gerekiyor. Bunun WRC'de ralli kazanamadığım ilk sezon olacağını duşundum." "Ralliden once gazeteciler bana her yıl ralli kazandığımı soylediler. Ben de onlara'Evet biliyorum ama ralli kazanamasam bile ureticiler şampiyonluğunu alabiliriz' dedim. Şampiyonluk da bir galibiyet gibidir." "İyi bir ikinci yarı gecirdik ve zaferden oturu gercekten mutluyum. Cok sıkı calıştık. Bu gercekten cok onemli bir zaferdi ama en onemlisi ureticiler şampiyonluğuydu." Latvala, Neuville ve Tanak gibi suruculerin sorun yaşadığı Coffs Harbour'da %110 konsantrasyona" ihtiyac duyduğunu soyledi. "Aklımda tek bir şey vardı; o da benle Hayden arasındaki farkı arttırmaktı. Ralliyi kazanmayı duşunmedim." "Islak şartlar benim lehimeydi ve bana zorlama şansı verdi. Eğer iyi bir iş yaparsanız, iyi bir zaman yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda yanlış bir şey yaparsanız, işler gercekten yanlış gidebilir." "Sabah agresif bir performans gosterdim ve sonrasında biraz sakinleştim. Ott biraz uzaktaydı. Oğle yemeğinde Tomm ile konuşurken, kontrollu olmaya devam etmemiz gerektiğini soyledim. Buyuk riskler almamalıydık. Aracı finişe getirmek en onemli şeydi. Oğleden sonra buna odaklandım, hata yapmak cok kolaydı. Ama eğer %110 konsantre olmasaydınız, o zaman hata yapmak son derece kolay olurdu." "Bazı yerler diğerlerine kıyasla daha kaygandı ve size kolayca zarar verebilirdi." Fin pilot gecen yıl son etapta kaza yapmış ve olası bir podyumu heba etmişti. Ancak bu kez hata yapmadı. "Son etaba başlıyordum ve ya etabın kahramanı olacaktım ya da hicbir şeyi. Hicbir şey olmak istemiyordum." "Gecen yıl suspansiyonumu kırdım. Elbette o sorun şampiyonayı etkilemedi ama bu kez şampiyon olma şansımız vardı." "Bu yıl kaybetmeyi goze alamayacağımızı biliyordum. Uzgun şekilde Noel'e gitmek istemedim. Mutlu şekilde gitmek istedim." Gunluk Gazeteler