Honda surucusu Marc Marquez, Valencia'daki MotoGP sezon finalinde cesur bir lastik secimi yaptıklarını ve bunun 2018'deki ilk buyuk hataları olduğunu soyledi. Sezon boyunca coğu yarışta podyuma cıkmayı başaran Marc Marquez, Japonya'da beşinci şampiyonluğunu elde etmeyi başarmıştı. Bununla birlikte Valencia'da yağmur altında gercekleştirilen yarışa orta sertlikte arka lastikle başlamayı tercih ederken,diğer suruculer yarışa yumuşak lastikle başladılar. Yağmurun artmasıyla birlikte arka tarafın sıcaklığını yukseltmekte zorluk yaşayan genc surucu, dokuzuncu virajda kaza yaptı ve yarış dışı kaldı. "Pazar gunu belki de sezonun en buyuk hatasını yaptık. Neden? Cunku orta sertlikteki arka lastikle yarışa başladım." "Gridde, tum takım Santi, Alberto ve diğerleri bana 'yağmur yağmaya başladı, yumuşak arka lastikle daha iyi olursun' dediler." "Fakat sorun şu ki, ucuncu antrenmanda orta lastiklerle cok iyi bir tempoya sahiptim. O zaman, zeminde cok fazla su yoktu ve pitten cıktığımız zaman da cok fazla su yoktu." "Sonrasında grid prosedurunun son bolumunde yağmur durdu. Ben de 'arka tarafa orta lastikleri koyun' dedim. Onlar da koydular. Ama yarışa başladığımızda buyuk bir yağmur geldi. O kadar zordu ki, her denemede arka tarafın sıcaklığı duşuyordu. Sonrasında ise duştum." "Neyse ki fiziksel olarak iyiyim. Yine de bu kazadan cıkarmam gereken dersler olacak cunku bugun verdiğimiz karar pek de iyi değildi." "Neden bilmiyorum ama bazen kararı son saniyede alırım ve doğru cıkar. Bugun 2018'deki ilk buyuk hatamı yaptım. Neyse ki bu son yarışta oldu." Marquez, ucuncu antrenmandaki duygunun kafasını karıştırdığını soylerken, şampiyonluk icin savaşsaydı durumun farklı olacağını soyledi. "Bilirsiniz, bugun şampiyonluk icin savaşmaya ihtiyacım vardı. Şampiyonluk icin yarışıyorsanız tamamen farklı bir zihniyete sahip olursunuz." "Şampiyonluk icin savaşıyorsam diğerleriyle ayı şeyi secerim. Neden? Cunku aynı seceneğe sahip olduğumu bilirim. En iyisini almak icin onlarla aynı şeylere sahip olurdum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez: Valencia'daki Lastik Secimi 2018'deki İlk En Buyuk Hatamızdı