Dan Ticktum, Macau Grand Prix'sinde baskın bir zafer elde etmesinin ardından, Formula 1'de yarışması icin gereken super lisansı almaya cok yaklaştı. Red Bull'un genc surucusu, bu yılın başında super lisans puanına sahip olamadığı icin Avusturyalı ekibin Formula 1 aracını dahi test edememişti. Ancak Macau GP'yi kazanması, kendisini lisansa bir adım daha yaklaştırdı. FIA, Ticktum'un Formula 1'de yarışması icin gereken 40 lisans puanından 35'ini topladığını acıkladı. Kurallara gore super lisans icin sadece son uc sezonda elde edilen edilen puanlar sayılıyor ve bu da 2016, 2017 ve 2018'de elde ettiği puanların gecerli sayılacağı anlamına geliyor. 2015 MSA Formula'da altıncı olup iki puan almıştı ama artık bu iki puan super lisansa yansımayacak cunku bu başarının uzerinden uc yıldan uzun bir sure gecti. Bununla birlikte Avrupa F3'u ikinci bitirdiği icin 25, 2017 ve 2018 Macau'yu kazandığı icinse 10 puan aldı. Boylelikle toplamda 35 puana ulaştı. Kış aylarında Yeni Zelanda'da Toyota Racing Series yapılacak ve burada birinci olan yedi puan, ikinci olan ise 5 super lisans puanı alacak. Ticktum'ın kışın burada yarışması bekleniyor. Ticktum, Macau sonrası super lisans durumuyla ilgili şoyle dedi: "5 puan daha kazanınca sihirli sayıya daha cok yaklaştık" “Bu yarışacağım şampiyonları kazanmak icin kışın daha az baskı altında olacağım anlamına geliyor. Cok burnu havadaymış gibi gorunmek istemem ancak o serilerde benimle mucadele edebilecek cok fazla pilot olduğunu sanmıyorum." "Doğru takımda olduğum ve doğru işi yaptığım surece umarım gelecek yılın başında bu sihirli 40 numarasına ulaşacağım." Son yıllarda Macau'daki en baskı suruculerden birisi olan Ticktum, F1 icin hazır olduğunu ancak gelecek yıl Super Formula'da yarışacağını duşunduğunu soyledi. "Formula 1 icin hazırmış gibi hissediyorum. Gorduğunuz uzere bu hafta sonu bile nasıl calışmam gerektiği konusunda buyuk bir gelişim kaydettim, her zaman cok calışıyorum." "Ama Super Formula gibi bir seride bir yıl gecirmek bana daha yardımcı olabilir. Ne olduğunu umursamıyorum. Hangi durumun icerisinde olursam olayım en iyisini yapacağım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ticktum, Macau Zaferiyle Super Lisans Almaya Cok Yaklaştı