Jenson Button, SMP Racing LMP1 takımı ile FIA Dunya Dayanıklılık Şampiyonası'ndaki ilk podyumunun ardından yarışmaktan tekrar keyif aldığını soyledi. Eski Formula 1 pilotu Jenson Button ve #11 SMP Racing BR Engineering BR1'de takım arkadaşları Mikhail Aleshin ve Vitaly Petrov, gecen hafta sonu oldukca yoğun yağmur altında gercekleştirilen yarışta Toyota suruculerinin gerisinde ucuncu oldular. WEC'teki ilk podyumunu alan Button, yalnızca bir hafta once Motegi'de Naoki Yamamoto ile birlikte Super GT'de şampiyonluğa ulaşmayı başarmıştı. Şanghay'da elde ettiği podyumun ardından konuşan Button, Honda motorlu McLaren'la Formula 1'de gecirdiği iki yılda kaybettiği yarış zevkini bu yıl geri kazandığını soyledi. Button, "Son birkac hafta gercekten iyiydi. Gecen hafta sonu Super GT'de şampiyon olduk ve bu hafta sonu podyuma cıktık." "Formula 1'de birkac zorlu yıl gecirdim ve bir yıldan uzun bir sure sonra geri donerek, makul bir performansla iyi sonuclar almayı başardım. Benim icin eğlenceli bir yıldı ve bundan oturu oldukca mutluyum." "Yarışlardan zevk almamın uzerinden birkac yıl gecmişti ve şimdi o duygu tekrar var." dedi. #17 SMP Racing BR1'in kazasıyla son bolumde piste guvenlik aracı girdi ve #11'le Rebellion suruculeri arasındaki fark kapandı. Ancak Petrov, yağmurun yoğun olduğu bolumde #1 Rebellion R13 surucusu Andre Lotterer'le arasını actı. Button, "Bunun temel sebebi yağmurda sıcaklığı diğerlerinden daha iyi şekilde kontrol edebilmemizdi. Fakat aşırı ısınma diğerlerine kıyasla daha fazla oluyor." "Uzun bir bolumde daha hızlı olduklarını soyleyebilirim, ama başlangıcta daha hızlıyız. Eğlenceli bir yarıştı ve hepimiz kendi işimizi yaptık." "Artık yakıt ikmalini daha hızlı yapabiliriz. Sanırım pit stoplarda Rebellion'a iki saniye kaybettik. Fuji'de bu rakam beşti." "Burada da yavaş olduğumuzu duşunuyorum, ama Fuji'de her defasında yakıt dolumunda kaybettiğimiz beş saniyeden daha iyiydi. Yani burada daha iyiydik ki, bu guzel." Button, SMP'nin Şanghay performansını "umit verici" olarak yorumladı ve kalan uc yarış icin oldukca umutlu olduğunu dile getirdi. "Suspansiyon uzerinde calışmalıyız. Bu alanı geliştirebilirsek arac cok daha guclu olacak. Aerodinamik olarak arac zaten cok iyi." "İyileşmemiz gereken alanlar var ve bence bunu yapabiliriz. Le Mans gelecek yıl buyuk yarışlardan birisi olacak. Bu alanlarda calışabilirsek eğer ve tabii ki, dayanıklılık şimdi ki kadar iyi olursa rekabetci olabiliriz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- WEC'de İlk Kez Podyuma Cıkan Button: Yarışmaktan Yeniden Keyif Alıyorum