Sergey Sirotkin, gelecek yıl takımda kalmaması halinde buyuk hayal kırıklığı yaşayacağını soylerken, Robert Kubica'nın perşembe gunu acıklanacağı iddia edildi. Williams, bu yıl oldukca kotu bir sezon gecirirken sezon sonunda Lance Stroll, Force India'ya geciş yapacak ve takım yaklaşık 20 ila 30 milyon euro'luk bir mali kayıp yaşayacak. Ek olarak Martini, İngiliz takımla 2014 yılında kurduğu ortaklığı sezon sonunda sonlandıracak ve bu da yaklaşık 20 milyon euro'luk bir ek kayıp daha olacağı anlamına geliyor. Frank Williams'ın takımı, buna rağmen birinci pilotunun herhangi bir mali desteği bulunmayan George Russell olduğunu acıklarken, ikinci pilotun daha fazla sponsora sahip bir pilot olmasına kesin gozuyle bakılıyor. Esteban Gutierrez, Esteban Ocon ve Sergey Sirotkin goruşulen isimlerden bazılarıydı ama en iyi sponsor paketine sahip olan pilot Robert Kubica gibi gorunuyor. 2011'den bu yana Formula 1'den uzak kalan Kubica'nın perşembe gunu resmen Wiliams pilotu olarak acıklanacağı iddia edildi. Bu da bu yıl sadece Romain Grosjean'ın diskalifiye edildiği İtalya GP'de puan alabilen Sirotkin'in koltuksuz kalacağı anlamına geliyor. Sirotkin, Rus basınına şoyle konuştu: "Elbette burada bir netlik olmasını istiyorum. Cıkan haberler gercekten cok tatsız. Yine de Abu Dhabi'de direksiyona gececeğim ve tum problemler geride kalacak." "Yeniden test pilotu olmak istemiyorum cunku bunun icin hazır değilim. Pek cok kez bu yıl insanların gorduğunden daha fazlasını yaptığımı soyledim ve şimdi isteyeceğim son şey yerine getirdiğim işlerin meyvelerini başka insanların toplaması." "Bu yıl gelecek yıl icin calıştığımız ortada. Eğer şimdi calıştığım şeyi kaybedersem bu benim icin buyuk bir hayal kırıklığı olur." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sirotkin, Kubica Soylentileri Hakkında Gergin