Lance Stroll, bu yılki şampiyonluk savaşında Lewis Hamilton'ın hatasız performansına dikkat cekti. Sebastian Vettel ve Lewis Hamilton, bu yıl kıyasıya bir rekabet icerisine girerken İtalya GP ile birlikte Hamilton ruzgarı arkasına almayı başarmış ve şampiyon olmuştu. Hamilton, bu yıl sadece guc unitesi sorunu yaşadığı Avusturya'da yarış dışı kalırken, Vettel'in ozellikle Almanya GP'de yaptığı hata ve yarış dışı kalması uzun sure gundemde kaldı. Williams pilotu Lance Stroll, bu yıl ortaya koyduğu performansın ardından Hamilton'ın saygıyı hak ettiğini soyledi. Stroll, Hamilton'la ilgili şoyle konuştu: "Sadece cok tutarlı ve gorunuşe bakılırsa gittikce daha iyi hale geliyor." "Mercedes'te değilim, perde arkasında neler olduğunu gercekten bilmiyorum ama Lewis'i nadiren kaza yaparken ya da aptalca hatalar yaparken gorebiliyorsunuz." "Gunun sonunda şampiyonluğa ulaşmanın formulu, hatalardan uzak durarak istikrarlı şekilde puan almaktır." "Eğer ucuncuyseniz ve ikinciyi gecmek son derece riskliyse, gunun sonunda elinizdeki puanla yetinmeli ve aracı finişe getirmelisiniz. Tum bu puanlar onemli. Son birkac yıl bize bunu gosteriyor." "Sebastian'la benzer bir aracta mucadele ettiğini gormek harikaydı. Belki daha rekabetci bir aractı ya da değil, o kadarını gercekten bilmiyorum, ayrıntılar hakkında tartışabilirsiniz." "Fakat Lewis, pist ustunde Sebastian'ı gecmeyi başardı ve onu yendi. Bundan oturu bir yarış pilotu olarak saygı gostermek gerekiyor." "Formula 1'de bir sezonda 21 yarış var. Bu gercekten uzun bir sezon. Her hafta sonu buraya gelip, soylemesi yapmaktan daha zor olan bu harika performansı sergilediği icin kendisine saygı duyuyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Stroll: Hamilton Kaza veya Aptalca Hata Yapmıyor