MotoGP şampiyonu Marc Marquez ve Honda'daki yeni takım arkadaşı Jorge Lorenzo, Valencia'daki sezon sonu testinde %100 hazır durumda olmayacaklarını soylediler. Marquez, sıralama turlarında kaza yaparken, pazar gunu gercekleştirilen yarışta bir başka kaza daha yapmış ve omzundan sakatlanmıştı. Zaten sezon başından bu yana omzuyla ilgili ceşitli problemlerle boğuşan İspanyol surucu, Aralık ayında ameliyat olacak. Diğer tarafta Lorenzo, Aragon ve Tayland yarışlarındaki kazalarının ardından dort yarışa katılamadı ve şimdi iyileşme surecine devam ederken, son yarış Valencia'da ancak 12. sırada finiş gorebildi. Yeni sezonda Honda adına yarışacak İspanyol surucu, Valencia'daki yarışın ardından verdiği demecte fiziksel anlamda en iyi durumda olmadığını ancak salı ve carşamba gunu yapacağı testte elinden geleni yapacağını dile getirdi. "Beni ameliyat eden doktorlara gore sakatlığı tamamen atlatabilmem icin altı ya da yedi haftaya ihtiyacım var." "Son on gunde sakatlığım cok hızlı şekilde gecmeye başladı. Sıralama turlarına bakarsak, kuru zemindeki derecelerim nispeten iyiydi." "Her gecen gun biraz daha iyileşiyorum. Mesela bugun biraz daha iyiyim, cuma gununden daha iyiyim." "Salı gunu yuzde 100 olmayacağımı biliyorum fakat bazı onemli şeyler oğreneceğim ve makul derece iyi olacağım." Aralık ayında ameliyat olma kararı alan Marquez ise testlerde kaza yapmaması gerektiğini duşunuyor. Son şampiyon, Valencia testinde sınırlı sayıda test yapacağını ve sadece birkac şey deneyeceğini de ekledi. Marquez, "Butun gun suruş yapmayı seven suruculerden biriyim ve Valencia/Jerez testleri son derece onemli." "Acık olmak gerekirse cok fazla tur atmam cunku %100 hazır değilim. Pek fazla tur atmayacağım, sadece birkac şey deneyeceğim." dedi. Cal Crutchlow'un da sakatlanmasının ardından Honda adına calışacak suruculer Takaaki Nakagami ve Stefan Bradl olacak. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Lorenzo ve Marquez, Valencia Testi İcin Tamamen Hazır Değil