Avrupa Formula 3 Şampiyonu Mick Schumacher, 2019 Şampiyonlar Yarışı'nda Sebastian Vettel'le birlikte Almanya takımını temsil edecek. Michael Schumacher ve Sebastian Vettel, RoC (Şampiyonlar Yarışı) Uluslar Şampiyonluğu'nu 2007-12 yılları arasında arka arkaya altı kez kazanmayı başardılar. 2019 RoC Şampiyonası'nda Vettel ve Schumacher isimleri, Mick'le birlikte yeniden bir araya gelmiş olacak. Mick, "Babamın her zaman sevdiği ve Sebastian'la birlikte cıtayı surekli daha yukarı taşıdığı bu yarışa katılmaktan buyuk onur duyuyorum." "Burada pek cok tanınmış surucu var. Onlara karşı yarışmayı ve onları daha iyi tanımayı sabırsızlıkla bekliyorum. Hep birlikte Meksika'daki seyircilere sunacağımız bu eğlenceli mucadeleyi sabırsızlıkla bekliyorum." "Bireysel sınıfta şampiyonluğa ulaşmak ve RoC Uluslar Şampiyonluğu'nu Sebastian'la birlikte Almanya'ya getirmek icin her şeyi yapacağım." 2019 RoC yarışı, 19-20 Ocak'ta Mexico City'deki F1 pistinin stadyum bolumunde yapılacak. RoC Başkanı Fredrik Johnsson, Michael Schumacher'in başarıları goz onune alındığında genc Schumacher'in piste cıkmasının son derece duygusal olacağını kabul etti. Johnsson, "Mick'in Ocak ayında Meksika'da piste cıkacak olmasından oturu ne kadar heyecanlandığımızı anlatamam." "Babası Michael, uzun yıllar boyunca Şampiyonlar Yarışı'nın buyuk bir dostuydu ve hem pist ustunde hem de pist dışında muazzam bir katkı sağladı." "Mick, cumartesi gunku Uluslar Şampiyonası'nda Almanya icin Sebastian Vettel'le birlikte piste cıkacağı zaman, bunun katılan herkes icin son derece duygusal bir an olacağına eminim." "Eğer kupayı kaldırabilirlerse o zaman taraftarların bunu nasıl karşılayacağını hayal edebilirsiniz!" dedi. Michael Schumacher'in kaza gecirmesinin ardından Vettel, o gunden bu yana Almanya icin Nico Hulkenberg/Pascal Wehrlein ikilisiyle birlikte calışmıştı. Dort kez F1 dunya şampiyonu, 2017'de Wehrlein'ın kazasından sonra tek başına Almanya Uluslar Şampiyonluğu'nu kazanmıştı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mick Schumacher, Şampiyonlar Yarışı'nda Vettel'in Takım Arkadaşı Olacak