Louis Deletraz, Haas'ın kendisindeki potansiyeli gorduğunu ve bunun uzerine Abu Dhabi'deki lastik testinde kendisini Formula 1 aracının direksiyonuna gecme fırsatı verdiğini soyledi. 21 yaşındaki İsvicreli pilot, bu yıl Charouz Racing System adına Formula 2'de yarışırken, serideki ikinci yılında 11. sırada yer alıyor. Haas, daha once yaptığı acıklamada Deletraz'ın sezon sonu testinin ikinci gununde VF-18'in direksiyonuna gececeğini duyurmuştu. Genc pilot, 42 super lisans puanına sahip olduğu icin gelecekte Formula 1 takımlar icin cazip bir secenek haline gelebilir. Motorsport.com'a konuşan eski F1 pilotu Jean-Denis'in oğlu, "Gene Haas ve Gunther Steiner son derece sportif insanlar ve cok iyi bir mentaliteleri var." "Mucadeleyi bence cok seviyorlar ve bendeki potansiyeli goruyorlar. Benimle test yapıp, bunun sonucunda neler yapabileceğimizi gorecek olmaktan memnunlar." "Haas gercekten iyi bir araca sahip ve ilk uc takımdan sonraki en iyi takımlardan bir tanesi. Bundan oturu de belli bir suredir bunun uzerinde calışmalar yapıyorduk." "Buradaki en onemli şey 42 super lisans puanına sahip olmam. Bu yuzden bu test icin hazırım. Formula 1 testi yapılması gerektiği zaman bunu yapabilirim." dedi. Deletraz, gelecek yıl suruş yapması icin erken olduğunu kabul ediyor ancak mumkun olan en kısa surede F1'de bir koltuk istiyor. Testin Formula 1'de yarışmak icin hazır olduğunu gostermesini umuyor. "Umarım bir sonraki adımım Formula 1 olur. Gelecek yıl biraz erken olabilir cunku tum koltuklar dolu. Ama hedefimiz Formula 1 ve bunun icin ilk adım yapacağımız bu test olacak." "Ana odak noktam Formula 1 aracının prosedurlerini oğrenmek ve mumkun olduğunca hızlı olmaya calışmak olacak. Boylece araca gectiğimde hızlı olabileceğim ve doğru geri bildirimler sağlayacağım." "Bu 2019 lastik testi, yani sadece benimle ilgili bir test değil. Aynı zamanda takımla da ilgili." "Tabii ki hızımı ve potansiyelimi gostermek istiyorum. Aynı zamanda tum takımla calışmam gerekiyor. Formula 1'deki takımlar cok buyuk ve onlar icin her şey verilerle ilgili." "Araca gecip, iyi bir iş cıkartacağım konusunda bana guveniyorlar. Gun boyunca cok şey oğreneceğim ve ilerlemelerine yardımcı olmak icin her şeyimi ortaya koyacağım." Gunluk Gazeteler