Yamaha MotoGP surucusu Valentino Rossi ve Maverick Vinales, Valencia'da yoğun yağmur altında cok iyi bir tempo yakaladıklarını duşunuyor. Islak zeminde, 2017 Yamaha YZR-M1'in en zayıf tarafıydı ancak bu yıl bu alanda gelişmeyi başardılar ve Rossi, Valencia'da galibiyet mucadelesi verdi. Vinales, cumartesi gunu pole pozisyonunun sahibi olurken, ıslak zeminde iyi bir performans gostermekte zorlandı ve rakiplerine birer birer gecilerek yarışa 16. sıradan başlayan Rossi'nin bile gerisine duştu. Vinales yoğun yağmur altında kaza yaparak yarış dışı kalırken, Rossi tam o bolumde Rins'i gecti ve hatta Dovizioso'yu bile gecmek uzereydi. Vinales, "Eğer duşmeseydim ve yarış durdurulmasaydı, Rossi ile birlikte duble yapardık." dedi. Hem Rossi hem de Vinales, Rins ve Dovizioso'nun aksine daha yumuşak on lastiklere sahipti ancak yarış durdurulunca Dovizioso lastik değişme şansı yakaladı. Yarış yeniden başladığında Rossi, ikinci sırada giderken kaza yaptı ve kırmızı bayrak olmasaydı yarışı kazanabileceğini soyledi. Rossi, "Kırmızı bayrak benim icin uzuntu verici. Yamaha o anda pistte daha hızlı olan taraftı ve ozellikle de doğru lastiklere sahiptik. Rins ve Dovi daha fazla zorlanıyordu." "Kırmızı bayrak bizim icin negatifti eğer durdurulmasaydı muhtemelen duble yapacaktık." dedi. Ancak İtalyan surucu, kırmızı bayrak kararının doğru olduğunu duşunuyor. "Guvenlik acısından bakarsak cok fazla su olduğu icin tehlikeliydi. Benim icin kararda herhangi bir sorun yok." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vinales ve Rossi: Valencia'da Duble Yapabilirdik