Red Bull'un Formula 1 pilotu Dan Ticktum, Abu Dhabi'deki yarışla birlikte Formula 2'deki ilk yarışına cıkacak ve Arden International'ın direksiyonunda olacak. 19 yaşındaki Ticktum, gectiğimiz hafta sonu ust uste ikinci kez Macau Grand Prix'yi kazanmayı başardı ve bunun oncesinde de Avrupa Formula Şampiyonası'nın ikinci sırada tamamlamıştı. Yapılan acıklamaya gore Ticktum, Maximilian Gunther'in yerine bu hafta sonu Arden takımıyla ilk Formula 2 yarışına cıkacak. Gunther bu yıl sadece Silverstone'da zafere ulaşabilmişti. Bu haberler, FIA'nın resmi katılımcı listesini yayınlamasının ardından resmen doğrulandı. Ticktum'un gelecek yıl Super Formula'da Team Mugen'le yarışması bekleniyor. Motorsport.com'a konuşan Ticktum, hafta başında verdiği demecte F2'de de yarışmak isteyip istemediği sorusuna, "Bunu yapmayı isterim." yanıtını vermişti. Gelecek yıl Arden'in her iki surucusu birden takımdan ayrılacak. Fukuzumi artık sadece Super Formula'ya odaklanırken, Gunther 2018/19 FE sezonu icin Dragon Racing ile anlaştı. Arden, Red Bull F1 takım patronu Christian'ın babası Garry Horner tarafından yonetilirken, bu Red Bull'un genc surucusu Ticktum ve Arden arasında bir bağ oluşabileceği anlamına geliyor. Ticktum'un ismi bu yıl icerisinde Toro Rosso F1 koltuğuyla icin de anılmıştı. Macau'daki zaferin ardından artık super lisansla arasında sadece beş puan kalırken, kış aylarında kazanın yedi puan alacağı Toyota Racing Series'de yarışması bekleniyor. F2'de şampiyonluk savaşı veren Alex Albon icin Nissan e.dams ile Red Bull arasındaki goruşmeler surerken, ikinci koltuk zaten Daniil Kvyat'a gitmiş durumda. Gunluk Gazeteler