Alonso: Hala en hızlı araca sahip değiliz
Spor Haberleri0 Mesaj
●46 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: Hala en hızlı araca sahip değiliz
-
17-10-2019, 22:21:32Fernando Alonso, Cin Grand Prix'deki zafere rağmen, Ferrari'nin hala pistteki en hızlı arac olmadığını birkez daha dile getirdi. İspanyol pilot, gectiğimiz hafta sonu ucuncu cepten başladığı yarışta guclu bir performans sergileyerek, gectiğimiz yılki Almanya GP'den bu yana sezonun ilk zaferini elde etmişti. Yarışı en yakın rakibinin 11 saniye onunde tamamlayan Alonso, klasmanda Sebastian Vettel'in 9 puan gerisinde bulunuyor. Ferrari pilotu, Şangay galibiyetine rağmen, Red Bull'un hala herkesin mağlup etmeye calıştığı takım olduğunu, Vettel'in Cin'deki hızının, sert lastiklerle başlamasını ongoren sıralama stratejisinden olumsuz etkilendiğini ifade etti. Alonso, Ferrari'nin şu an en temel alınıp alınmadığı sorusuna, "Sanmıyorum. Hala belli bir avantajımız veya insanların bir zaferin ardından gormeye istedikleri bir aracımız yok" cevabını verdi. Alonso, "Avustralya'da en hızlı araca sahip olmadığımız cok acık ortadaydı. Malezya'da biraz sıkıntı yaşadık, ozellikle de sıralamalarda. Yarışta Massa beşinci olmuştu. Vettel de yarışı domine etmiş değildi. Ardından Cin'de Red Bull sıralamalarda tuhaf bir strateji tercih etti. Bu da yarışta biraz kayba neden oldu" dedi. "O yuzden kendimizi geliştirmeye devam etmemiz gerektiğini duşunuyorum" diyen Alonso, "Biraz daha hızlı olmamız lazım. Bu yarış icin getirdiğimiz yeni parcalar var. Barselona ve Monako icin hazırlanan başka parcalar da bulunuyor. Umarım onumuzdeki ay veya bir bucuk ay icinde diğer aracların seviyelerine gelebileceğimizi umuyorum" değerlendirmesinde bulundu. Kaynak __________________