Renault, Nissan ve Mitsubishi Grubu'nun CEO'su Carlos Ghosn, gecici olarak gorevden alındı ancak sahip olduğu unvanları korumaya devam ediyor. Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının CEO'su Carlos Ghosn vergi kacırdığı gerekcesi tutuklanmış ve maaş odemelerinde yaptığı usulsuzluk sucundan yargılanmasına karar verilmişti. Bunun uzerine Renault, acil bir toplantı yapmaya karar verdi ve Ghosn sahip olduğu gorevlerden gecici olarak alındı. Ghosn'un yetkileri yine gecici olarak Thierry Bolloré'ye verildi. Yapılan yazılı acıklamada ifadeler kullanıldı:"Renault Yonetim Kurulu, bugun itibarıyla Grubun menfaatlerinin korunması ve faaliyetlerine devam etmesi amacıyla gecici yonetim onlemlerini kabul etmiştir. Sayın Carlos Ghosn aleyhine Japonya’da başlatılan yargı surecinin ardından, Yonetim Kuruluna Yonetim Kurulu Bağımsız Uyesi sıfatıyla, Sayın Philippe Lagayette başkanlık etmiştir. Yonetim Kurulu, bu aşamada Sayın Ghosn aleyhine Nissan ve Japon yargı makamları tarafından toplanan deliller hakkında herhangi bir yorum yapamamaktadır. Sayın Ghosn gecici olarak gorev ehliyetini kaybetmiştir ancak kendisi halen Yonetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı olarak gorev unvanlarını korumaktadır. Yonetim Kurulu bu kapsamda gecici olarak Sayın Thierry Bolloré’yi İcra Kurulu Başkan Vekili olarak gorevlendirip atamıştır. Sayın Bolloré, Grubun yonetim ekibinin lideri olarak gorev yapacak ve Carlos Ghosn ile aynı yetkilere sahip olacaktır. Bu sure boyunca, Yonetim Kurulu, Yonetim Kurulu Bağımsız Uyesi başkanlığı altında duzenli olarak toplantılarını yapmaya ve Renault Grubu’nun menfaatlerini muhafaza etmeye ve İttifakı’nın surdurulebilirliğini korumaya devam edecektir. Yonetim Kurulu, İttifak Tuzuğu icinde de ortaya konulmuş olduğu uzere şeffaflık, guven ve karşılıklı saygı prensiplerine dayanarak, Nissan tarafından Sayın Ghosn ile ilgili olarak şirket icinde yurutulen soruşturmalar hakkında ellerinde bulunan butun bilgilerin talep edilmesine karar vermiştir. Yonetim Kurulu, Grubun oncelikli olarak değer verdiği Renault – Nissan - Mitsubishi İttifakı’na, Nissan yonetimi tarafından beyan edilen destek acıklamasını da memnuniyetle karşılamıştır." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Carlos Ghosn "Gecici Olarak" Gorevden Alındı