Pierre Gasly, Toro Rosso'nun Brezilya'daki hayal kırıklığıyla dolu yarışın ardından geri donebilmek icin her şeyi gozden gecirmesi gerektiğini soyledi. Faenza merkezli takım bu yıl iyi bir gelişim kaydetmeyi başarırken, Gasly, Brezilya'daki sıralama turlarında ucuncu bolume kalma başarısı gosterdi ancak hem kendisi hem de Brendon Hartley yarışta puan almayı başaramadı. Bu performans duşuşu Gasly'nin kafasını karıştırırken, takımın neden rekabetci olmadığını anlamak icin kaldırmadık taş bırakmamaları gerektiğini duşunuyor. Gasly, "Brezilya'daki pistin ozellikle son duzluğunun gercekten guce cok duyarlı olduğunu biliyoruz fakat genel performanstan memnun olduğumuzu soylemek doğru olmaz." "Sıralama turları boyle değildi. Hic de kolay olmamasına rağmen ucuncu bolume kalarak harika bir iş yaptık. Ama yarış performansımız gercekten kotuydu ve şu anda bu konu hakkında herhangi bir cevabımız yok. Her şeyi gozden gecirmemiz gerekiyor." dedi. Gasly, Honda'nın guc unitesinin Brezilyadaki soruna katkı sağladığını kabul ediyor ama olan şeylerin tek acıklamasının bu olduğunu duşunmuyor. "Guc kaybını telafi edebilmek icin downforce'ta biraz calıştık ama bu kez de virajlarda mucadele etmeye başladık. Daha fazla kayma oluyordu ve haliyle de aşınma artıyordu." "Eğer motorda biraz daha avantajınız varsa o zaman duzluklerde zaman kazanabilir ve oluşturduğunuz farkla virajlarda biraz daha yavaş gidebilir, sonunda da iyi bir turu bir araya getirebilirsiniz. Aynı zamanda lastik sıcaklığını da duşuk tutmuş olursunuz. Haliyle lastikler daha gec aşınır." "Şu anda Mercedes ve Ferrari ile aramızdaki guc farkı Renault ve bizi biraz zor bir duruma sokuyor." Honda'nın daha hızlı bir ilerleme kaydetmesi gerekip gerekmediği sorusuna Gasly, "Şu anda oyle yaptıklarını biliyorum. Yapabileceğimiz başka bir şey yok. Şu anda performans olarak geride olduğumuzu biliyoruz. Onlar da biliyorlar ki, bu konuda objektifler." "Onumuzdeki yıl gelişebilmek icin yapabilecekleri her şeyi yaptıklarını biliyorum. Bazı şeyler test ediyorlar ve onumuzdeki yıl yeni guncellemelere sahip olacaklarından eminim." "Cok zorluyorlar ve onumuzdeki yıl bir başka adım daha atacağımıza inanıyorum. Yine de birkac hafta veya ay icerisinde tum farkı kapatamazsınız. Onlara zaman vermek gerekiyor." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler