Sezon sonunda Sauber'in ucuncu pilotu haline gelecek olan ve aynı zamanda IndyCar'da mucadele edecek Marcus Ericsson, Sauber'e tam olarak neyi kaybettiğini gostermek istediğini soyledi. Sauber, 2019 yılında Kimi Raikkonen ve Antonio Giovinazzi ile sozleşme imzalarken, Ericsson takımın ucuncu pilotu haline gelecek ve aynı zamanda Schmidt Peterston ile tam sezon IndyCar'da yarışacak. Gelecekte Formula 1'e donme umudunu koruyan İsvecli pilot, Brezilya'da en iyi sıralama pozisyonunu elde etmesinin ardından takıma tam olarak neyi kaybettiğini gostermek istediğini soyledi. "Formula 1'e kapıyı kapatmak istemem ama gelecek sezon Amerika'da yarışacağım ve bunu sabırsızlıkla bekliyorum. Kendimi uzun sure orada kalırken gorebiliyorum." "Yine de kapıyı tamamen kapatmak istemiyorum. Bunun icin piste ne zaman cıkarsam cıkayım neler yapabileceğimi gostermem gerekiyor." "Sezon sonunda ayrılacağımı biliyorum, takıma tam olarak neyi kaybettiğini gostermek istiyorum." "Ne kadar iyi olduğumu gosterebilmek adına mumkun olduğunca cok calışıyorum. İyi bir iş yapmaya calışıyorum." Ericsson, cumartesi gunku performansını pazar gunune taşıyamadı cunku yarış başlamadan once aracta sorun vardı ve ilk virajda yaşanan temasla arac daha fazla hasar gordu. Erkenden yarışı bırakmak zorunda kalan Ericsson hafta sonunu puansız kapatırken, sıralama turlarında gectiği Charles Leclerc yedinci oldu. Bu Ericsson'ın Formula 1'deki en guclu sezonuydu ve şimdiye kadar 9 puan almayı başardı. Ericsson, bu puanları 6 farklı yarışta topladı. Kariyeri boyunca hep daha duşuk seviyede araclarla yarıştığını soyleyen Ericsson, "Mucadelede olduğum sadece bir yıl vardı; 2015. Başlangıcta diğerleriyle savaşabiliyordum fakat ikinci yarıda yine sorunlar yaşamaya başladık." "F1'deki yıllarımın geri kalanında hep geride yarıştım. Diğer pilotlara karşı mucadele edemedim." "Bu yıl neyse ki farklıydı. Başkalarına karşı yarışabilir ve tum yıl boyunca onlarla savaşabilirdim. Bu, kendimi geliştirmeme yardımcı olan bir şeydi ve bir surucu olarak tekrar iyi hissetmeme yardımcı oldu." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ericsson, Sauber'e Neyi Kaybettiğini Gostermek İstiyor