Son 2 senedir MotoGP şampiyonluğu icin mucadele eden Andrea Dovizioso dahil bircok surucu, MotoGP'nin Valencia'daki son yarışını serideki henuz ilk mucadelesinde kazanan Can Oncu'yi ovdu. 2018'de Red Bull Rookies Cup'ta şampiyon olan Can, yaşı yetmiyor olmasına rağmen bu başarısının odulu olarak Moto3'te yarışma hakkı kazandı. Gelecek sene Moto3'te tam sezon gecirecek olan Turk surucu, sezonun son yarışı Valencia'ya ozel izinle katıldı. Sıralamalarda 4. olarak dikkatleri uzerine ceken 15 yaşındaki surucu, yarışta zorlu koşullarda etkileyici bir performans sergileyerek kazandı ve Scott Redding'in 10 senelik en genc grand prix yarışı kazanma rekorunu kırdı. Ducati surucusu Andrea Dovizioso, "Bu gercekten olağan dışı bir şey. Grand prix kazanan en genc isim oldu. Bunu cok zorlu koşullarda başardı "Bizim o koşullarda cok fazla deneyimimiz var. O durumdayken cok fazla şey duşunuyorsunuz ve bu bir bakıma kotu." "Yarış icerisinde ne duşundu bilmiyorum ancak sonuc olarak o, baştan sona en hızlıydı. Her şeyi cok zekice kontrol altında tuttu. Cok iyiydi." dedi. Podyuma cıkan KTM surucusu Pol Espargaro, "Bu eleman en iyisi. O en iyi cocuk." "Onun KTM ve Red Bull yapısında olmasından dolayı super mutluyum. Bir gun bu cocuk buyuyecek ve bize yeteneklerini sergileyecek. Belki MotoGP'ye KTM ile girecek." "Onun yaptıklarından dolayı gercekten gurur duyuyorum ve KTM ailesi icin cok mutluyum." dedi. Suzuki ile podyuma cıkan Alex Rins, "İnanılmazdı. Cılgın koşullarda inanılmaz bir yarış cıkardı. Daha once bu koşullarda yarıştı mı onu dahi bilmiyorum." dedi. Gunluk Gazeteler