Pek cok şeyle uğraşmak zorunda kaldığını soyleyen Sergio Perez, 2018 sezonunu "kariyerimin en karmaşık sezonuydu" şeklinde yorumladı. 2017 yılında arka arkaya ikinci kez dorduncu olan Silverstone merkezli ekip, 2018 yılının başlangıcında maddi sorunlar yaşadı ve sezonun ilk bolumunde guncelleme getirmekte dahi zorlandı. Takım, yaz aylarında Williams F1 pilotu Lance Stroll'un babası Lawrence Stroll onderliğindeki bir konsorsiyum tarafından satın alındı ve bunun uzerine getirilen guncelleme sayısı arttı. Yine de Belcika GP'ye kadar alınan tum puanlar silindiği icin, bitime bir yarış kala şampiyonayı yedinci sırada goturuyorlar. Suruculer şampiyonasını sekizinci sırada goturen Sergio Perez, kariyerinin en karmaşık sezonunu gecirdiğini soyledi. "Abu Dhabi hem benim hem de takımım icin son derece karmaşık bir bolumun kapanışı olacak." "Muhtemelen kariyerimin en farklı ve karmaşık sezonuydu. Kokpit icerisinde ve dışarında pek cok şeyle uğraşmak zorundaydım." "Sezonun son yarışı, son 12 ay icerisinde yaptığımız işlere bakma fırsatı veriyor. Fabrikada, garajda ve misafirhanedeki herkesle gurur duyuyorum ve onlara yaptıkları şeylerden oturu minnettarım." "Bu takım mucadeleyi asla bırakmaz. Asla calışmayı bırakmıyoruz ve artık geleceğe daha umutla bakıyoruz. Bu ailenin bir parcası olmak benim icin mutluluk verici. Şimdiden 2019'u sabırsızlıkla bekliyorum." Perez, Abu Dhabi'de rekabetci olmayı hedefliyor. "Yas Marina birkac yıldır rekabetci olduğumuz bir pist ve sezonu guclu bir sonucla bitirmeyi cok isterim. Her ne kadar zor olsa da şampiyonadaki hedefim yedincilik ve bunu başarmak icin cok zorlayacağım." "Kolay olmayacağını biliyorum ama pazar gunu her şey olabilir ve eğer ortada bir şans varsa, bunun icin hazır olmaya calışacağım." "Ek olarak takım şampiyona altıncılığını hedefliyor. Bu yuzden mukemmel bir hafta sonu gecirmekten başka caremiz yok." Force India bu yıl bir podyum alırken, şu anda Mclaren'ın 14 puan gerisinde, Sauber'in ise 8 puan onunde yer alıyor. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Perez: 2018 Kariyerimin En Karmaşık Sezonuydu