Eski F1 dunya şampiyonu Alan Jones, Williams'ın 2018'de yaptığı hataların bedelini odediğini soyledi. Jones, 1978'den 1981'e kadar Williams'ta yatıştı ve 1980 yılında ilk şampiyonluğunu İngiliz ekiple kazanmayı başardı. Williams, 2018'de şimdiye kadar sadece yedi puan toplayabildi ve İtalya GP'den bu yana puana yuzu goremedi. Jones, Williams'ın durumuna uzulduğunu kabul ediyor ancak takımın kendisini bu zorlu duruma sokacak bazı temel hatalar yaptığını duşunuyor. "Onlar duygusal anlamda benim favorilerim. Ben onlarla buyudum. Claire, Frank ve Williams'taki diğer pek cok kişiyle arkadaşlığım devam ediyor." "Yine de temelde bazı hatalar yaptıklarını duşunuyorum. Araca iki tane genc ve deneyimi olmayan surucu koydular. Ama bu fayda getirmedi." "Paddy Lowe, Mercedes'ten Williams'a gectiği zaman onların geleceğini duşunuyordum. Ama maalesef bu artış henuz yaşanmadı." Williams, 2018 yılında Sergey Sirotkin ve Lance Stroll ikilisiyle yarışırken, yeni sezonda George Russell ve Robert Kubica ile yarışmaya hazırlanıyor. Jones, "Robert şu an icin bir soru işareti. Geriye donup bakarsak, uzun zaman once Formula 1'den ayrıldı. Doğrusu bence onların yapmaları gereken temel şey gercekten, iyi tecrubeli ve hızlı bir surucu bulmak. Deneyimli fakat yavaş bir surucu değil. Cunku bu onları daha iyi hale getirmez." dedi. Jones, Williams'a Esteban Ocon'u onerirken, bunun Mercedes'le ilişkilere de yardım edeceğini soyledi ve ekledi: "Mevcut ikiliden daha tecrubeli ve daha hızlı olduğuna eminim." Gunluk Gazeteler