McLaren'ın CEO'su Zak Brown, Fernando Alonso'nun gelecekte kendileriyle Formula 1'e donebileceğini soyledi. Fernando Alonso, sezon sonunda uzun Formula 1 kariyerine son noktayı koyacak ve gelecek yıl Indy 500'un yanı sıra ceşitli serilerde mucadele etmesi bekleniyor. Alonso daha once verdiği demecte 2020'de F1'e donuşunun mumkun olduğunu soyledi ancak başka şeyler de yapabileceğini dile getirdi. Gelecek yıl Indy 500'de McLaren adına yarışacak İspanyol surucunun donuşune İngiliz ekip de acık kapı bıraktı. "Mevcut pilotlarımız dışında bir pilota ihtiyac duyarsak Fernando hızlı aramama listesindeki ilk kişi olacak ve elbette -aramaktan- tereddut etmeyeceğiz." "Schumacher yıllar sonra geri dondu. Prost geri dondu. Bunu reddetmiyorum. Gelecek icin sahip olduğumuz kadrodan son derece memnunuz. Odak noktamız bu fakat asla asla demiyoruz." "O kesinlikle performansının zirvesinde." 2016 yılında McLaren'dan ayrılan 2009 dunya şampiyonu Jenson Button, 2017 Monaco GP'de McLaren'la tek seferlik bir donuş yapmıştı. Ayrıca Stoffel Vandoorne da 2016 Avustralya GP'de Alonso yerine piste cıkmıştı. Alonso'nun gelecek yıl bazı F1 yarışlarında padokta olacağını soyleyen Brown, "Bu gunlerde yonetimsel bazı gorevlerden bahsediyor. Yarış pistinde olmayı seviyor. Eğer Formula 1 pistinde ya da dayanıklılık yarışı yoksa onu go kart pistinde gorursunuz. Yarış pistinden uzak duramıyor." "O McLaren surucusu olmaya devam ediyor. Indy 500'de birlikte olacağız. Bu yuzden Fernando'nun takıma katkı sağlaması ve takımı etkilemesi icin farklı yollar olacağını duşunuyorum." dedi. Brown, İspanyol pilotun daha fazla başarıyı hak ettiğini soyledi. "Yas Marina'da zafer ya da podyum icin yarışamayacak olması uzuntu verici. Muhtemelen hepimiz icin buyuk hayal kırıklığı cunku hic olmadığı kadar iyi suruyor." "Hatta bana sorarsanız bu hafta sonu puan alması bile son derece zor olacak." "Uzun kariyerini goz onunde bulundurursak sadece iki şampiyonluk aldı. 17 yıllık kariyerinde doğru araclarda olsaydı Lewis'le veya Michael'la aynı sayıda şampiyonluğu olabilirdi." "İstatistikler yeteneğini gostermiyor. Yıllar boyunca ortalarda donen hikayeleri biliyorum. Ama kendi acımdan bakarsam en iyi ekipman ve insanlardan en iyi şekilde faydalanmaya calışan, mukemmellik dışında hicbir şeyi kabullenmeyen bir yarış pilotuydu. Onunla calışmak zevkti." Gunluk Gazeteler